Over Inge

Tantrische coaching op het gebied van relaties en seksualiteit.

IMG_1342

Wie ben ik?

Ik ben Inge Visser geboren in 1992 te Drachten en dochter van Hanneke en Klaas. Van jongs af aan zei ik altijd tegen mijn ouders: ‘later ga ik mensen beter maken.’ Na het behalen van mijn VWO heb ik ook 2 keer een poging gedaan om ingeloot te worden tot de studie geneeskunde. Echter, zonder succes. Na nog een jaar gewerkt te hebben in de gehandicaptenzorg en gestopt te zijn met de studie geschiedenis aan de Universiteit ben ik terecht gekomen op het HBO. Hier heb ik de bachelor Sociaal Juridische Diensteverlening en Honours van de rechten gedaan. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het maatschappelijke werkveld. Van dus de gehandicaptenzorg tot dak- en thuislozen opvang tot de gemeente. Nu genoeg gepraat over het zakelijke CV gedeelte van mijn leven! Ik neem jullie mee in mijn reis op mijn spirituele pad.

Ik voelde altijd al, er moet meer in het leven zijn dan alleen ons denkend hoofd!

Dus ging ik op onderzoek in mezelf


Vanaf mijn 15e ging ik met mijn moeder mee naar de Dru yoga lessen. Ik was altijd veel in mijn hoofd en kon daar heel goed ontspannen en viel altijd in slaap. Ik ben toen actiever yoga gaan volgen. Rond mijn 18e kwam ik iemand tegen en zij noemde zichzelf een heks. Ik vond dit heel interessant en in de jaren daarna ben ik mij gaan verdiepen in hekserij en natuur religies. Toen ik op mijn 23e verhuisde naar Londen om te gaan werken met dak- en thuislozen ging ik daar verder op onderzoek uit. Ik kwam daar terecht bij een coven(heksengroep) en volgde daar kundalini yoga. Op een gegeven moment ontmoette ik steeds meer mensen die ontzettende toffe dingen deden op spiritueel gebied. Zo heb ik daar gedaan aan Trance Dance, Cacao ceremonies en heb ik een cursus gevolgd aan de London College of Spirituality. Eenmaal terug in Nederland zocht ik ook naar de toffe dingen die ik in Londen ervaren had. Dit was nog best wel lastig te vinden. Zo kwam ik uit bij Ecstatic Dance in Groningen. Vanuit daar kwam ik in aanraking met tantra. Ik ben begonnen met de yoni yoga en toen in aanraking gekomen met de leer vanuit het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Dit was zo’n enorme ommekeer in mijn leven. Eindelijk voelde ik dat wat ik jarenlang gemist had in mijn leven. De verbinding met mijn lijf, met mijn bekken en mijn seksuele energie. Wat in de tantra ook wel levensenergie genoemd wordt.

De reis naar binnen ging verder

In de tantra voelde ik mij helemaal thuiskomen in mijn lijf en vond ik dat wat ik jarenlang weggedrukt had in mezelf. Het was echter een hard gelach vaak voor mij als ik weer terug kwam in de ‘gewone’ wereld. Ik voelde de bliss en zachtheid niet meer als ik terug kwam van een evenement. Het zorgde er voor dat ik een week lang mij somber voelde. Op een gegeven moment kwam ik op een festival: het Hieros Gamos festival. Hier werden verschillende vormen van lichaamswerk aangeboden. Zo kwam ook sjamanisme en verbinding met de natuur weer op mijn pad. 

IMG_7628
IMG_1383

Tantra en Sjamanisme

Zo ben ik tantra en sjamanisme principes gaan integreren in mijn leven. In de tantra voel ik de verbinding met mijn lijf en mijn seksuele energie. Zo kan ik in contact gaan met een ander. In sjamanisme wordt ik heel bewust van de cyclische wat wij als mensen ook zijn. We zijn cyclische wezens en er zijn altijd processen in ons ook van groei en loslaten. Daarnaast hebben wij als mensen vaak ook op de systemen vaak wel obstakels op ons pad te overwinnen. Zo gebruik ik ook veel rituelen en oefeningen met het familiesysteem, voorouderwerk en collectieve thema’s. Dit alles maakt het een heel omvattende practise om zo op meerdere gebieden weer terug te komen in je eigen kracht. 

Relatie en seksualiteitscoach

Door het jarenlang zelf beoefenen van tantra en sjamanisme en de verschillende workshops en trainingen die ik gevolgd heb begon het te kriebelen. Wat nu als ik meer mensen kon ondersteunen op het gebied van relaties en seksualiteit? Mijn partner en ik hebben een hele mooie opleiding samen gedaan op het gebied van Tantra en Sjamanisme en ik ben daarna ook verder mij gaan verdiepen in de hedendaagse seksuologie. Ik heb een traject gevolgd bij Sensual Glow tot relatie en seksualiteitscoach. Ik heb al heel wat jaren ervaring in de hulp en dienstverlening. Daarnaast heb ik ook veel ervaring met het faciliteren van workshops en trainingen op het gebied van yoga, mindfulness en tantra.

INGE 20.jpg
IMG_7526

Ik als coach

Ik werk vanuit de principes van hedendaagse seksuologie gecombineerd met de eeuwenoude principes van tantra en sjamanisme. Ik ben intuïtief en invoelend. Ik werk met koppels en singles samen. Samen met jou kijken we wat er nodig is om meer te halen uit je relatie(s) en seksualiteit. Ik werk vanuit zachtheid en altijd in samenwerking met de coachee. Veiligheid en vertrouwen is de basis voor een goede samenwerking. De tools en technieken die je aangereikt krijgt in de trajecten en workshops die ik geef zijn tools en technieken die je ook kunt implementeren in je dagelijkse leven. 

Opleidingen

HBO Sociaal Juridische Dienstverlening | Hanze Hogeschool

Honours Instituut voor de rechtenstudies | Hanze Hogeschool

Chakratherapeut | Civas

Healing From Within | London College of Spirituality

Hatha Yoga Docenten opleiding | YogaPoint

Yoni Yoga opleiding | Fire of Waya

Holistische seksuele voorlichting training | Wijzemoer

Tantra opleiding stellen | Ronald Jonker en Sifra Nooter

Tantra opleiding vrouwen | Sifra Nooter

2 jarige Sjamanisme opleiding | Vrouwenwijs

Sexual Healing + Access Bars | Access Consciousness

Opleiding relatie en seksualiteitscoach | Sensual Glow School

Relatie en systemischcoach | De Upstarter 

Bodywork for trauma recovery | Innercamp

Conscious Kink level 1 training  | Blixx

Sexological Bodywork  practitioner training | The Gaia Method

Jaguar Fundamental Training (Somatic trauma therapy for women) | Kimberly Ann Johnson

Relational Playground training | Embodied Intimacy

Somatic Sexology (i.o.) | Sea School of EmbodimentDaarnaast heb ik nog vele trainingen en workshops gedaan op het gebied van yoga, mindfulness, tantra, lichaamswerk, systemisch werk en trauma therapie bij onder andere Shashi Solluna, Shiva Rea, Afke Reijenga, Maarten Oversier en Michaela Boehm (en nog vele anderen!)

Voor een uitgebreide lijst van alles wat ik gedaan heb, kun je contact met mij opnemen. 

Bekend van onder andere:

Volg mij op Social Media