Over Inge

Counseling en training op het gebied van seksuele gezondheid

IMG_7517

Over Inge

CEO | Klinisch en Somatisch seksuoloog | Relatietherapeut  | Somatic Experience | Gender, sex en  relatie diversiteit vriendelijk

 

Ik ben Inge en ik wil de manier waarop jij de wereld ervaart veranderen. Ik wil dat mensen hun soevereiniteit terugpakken op het gebied van hun lijf en seksualiteit en de relatie die wij hiermee hebben. Dit is ons geboorterecht. 

Als therapeut heb ik al honderden vrouwen en koppels ondersteunt in het proces van het helen van hun trauma’s, het ontwaken van hun innerlijke kracht en het zich weer veilig voelen in hun eigen lichaam en seksualiteit.

Ik had altijd al een diep besef dat ik mensen wou helpen van jongs af aan. Helaas heb ik een hele route af moeten leggen voordat ik hier kwam. Na mijn afstuderen ben ik in de reguliere zorg beland. Hier heb ik een tijdje als counselor gewerkt voor vrouwen die in de straatprostitutie waren beland in Londen. Hier heb ik een tijdje gewoond en gewerkt en ook bijscholingen gevolgd. Daarna ben ik terug verhuist naar Nederland en heb ik een aantal jaren als casemanager bij diverse gemeentes gewerkt. Daarnaast was ik vanaf mijn 15e ook al bezig met lichaamswerk door middel van yoga en op een gegeven moment kwam daar rond mijn 22e ook tantra bij. Toen ik moeder werd in 2018 werd mijn leven op zijn kop gezet. Ik belandde in een postpartum depressie en later een burn-out. Dit was onder andere voor mij een drijfveer naar juiste informatie en met de kennis die ik nu heb, zou ik alles heel anders aangepakt hebben. Als vrouw maak je een enorme transitie mee als je net moeder geworden bent. De zorg en ondersteuning, maar ook kennis die wij hier in Nederland hebben is zeer beperkt. Hierdoor ervaren steeds meer mensen problemen vanuit hun ouderschap, seksualiteit en relaties. 

Achtergrond over mijn werk

Door alle kennis en kunde die ik in de afgelopen jaren op gedaan had, kon ik mijn ei niet meer kwijt in het werk wat ik deed. Ik moest mij conformeren aan de protocollen en methodieken vanuit mijn werkgever. Ik miste de vrijheid om eigen invulling te mogen geven aan mijn werk. Zo ben ik voor mijzelf gaan beginnen en ben ik mijn praktijk gestart waar ik lichaamsgerichte seksuologische en relationele counseling geef. 

 

Door mijn persoonlijke pad in zelf ontwikkeling, maar ook mijn zorg achtergrond ben ik seksuologie en relatie therapie gaan studeren. Ik wil die brug zijn tussen het klinische gedeelte in de seksuologie en het belichaamde pad vanuit complementaire methodieken, met een nieuwe inslag die mens en relatie vriendelijk is. Als seksuoloog en relatie therapeut koppel ik de kennis en kunde met dus de belichaamde ervaring in seksualiteit en relaties. 

sekskliniek

Tv en Media

Nu gebruik ik alle kennis van alle studies die ik ooit gedaan heb (en dat zijn er heel wat), mijn ervaring en mijn activisme om vrouwen en hun partners dichterbij hun kern te komen, bij hun erotische blauwdruk. Samen pellen we laag voor laag al die gewoonten, imprints en conditioneringen af, zodat ze kunnen horen wat hun lichaam ze wil vertellen, om erachter te komen wie ze daadwerkelijk zijn en daar expressie aan mogen geven.

 

Door mijn enorme expertise, maar zeker ook innerlijke activist om juiste informatie en educatie te verspreiden ben ik betrokken (geweest) bij diverse projecten in de media, maar ook op hogescholen of universiteiten om het belang te promoten van belichaamde seksuele gezondheid. Ik ben te zien geweest als sekscoach bij BNN VARA’s programma de Sekskliniek als sexpert. Daarnaast ben ik geregeld te gast geweest bij andere diverse programma’s vanuit de publieke omroep en vele podcasts. Ik werk veel samen ook met de Hogeschool Utrecht afdeling Journalistiek. Momenteel ben ik vaste (s)expert bij de Womens Health in de rubriek Seks en Liefde. Kijk onder aan de pagina, daar staan alle media optredens vermeld. Wil je mijn gehele CV zien? Stuur mij dan een mail.

Inclusiviteit

Verder maak ik mij ook hard voor meer inclusiviteit binnen de seksuologie. In mijn praktijk komen geregeld mensen met diverse seksuele voorkeuren, genders en ook verschillende relationele samenstellingen. Ik ben daarom de enige seksuoloog met een specialisatie in gender, sex and relationship diversity therapy. Dit is een studie die in de UK gegeven wordt en mijn missie is om deze kennis en informatie ook hier in Nederland verder te verspreiden. 

 

Veel van de studies en opleidingen die ik gedaan heb, zijn in het buitenland (UK en USA). Ik streef ernaar om geschoold te worden door top clinicians over de hele wereld. Zo heb ik dus ook de keuze gemaakt om mijn studie klinische seksuologie in de UK te volgen en niet in Nederland. Ik heb geen Nederlandse acrreditatie hierdoor. Ik ben dermate goed geschoold en geaccrediteerd dat ik zeker niet onderdoe voor een Nederlandse seksuoloog. Ik werk verder net als elke andere therapeut integer en vanuit een ethische code en ben aangesloten bij een beroepsvereniging.

INGE_SKSHKS_by_LandaPenders-4

Kernwaarden, missie en visie

Mijn kernwaarden als therapeut en trainer zijn authenticiteit, veiligheid en openheid. Ik vind het heel belangrijk dat de mensen die in mijn praktijk komen helemaal zichzelf mogen zijn en expressie mogen geven aan hun innerlijke wensen en grenzen. Daarnaast is veiligheid een heel belangrijk thema voor mij. Zorgen voor een veilige en open sfeer waarin alles gedeeld mag worden in mijn praktijk is iets waar ik mij hard voor maak. 

 

Mijn missie is dat elk mens zijn authentieke zelf mag zijn, vanuit een diepe verbinding met je lichaam, maar ook je mind. Dat je als mens je vrij voelt in jouw grenzen en verlangens, vanuit een plek van waarachtigheid.

 

Mijn visie is dat ik iedereen omarm in mijn praktijk waar die zich op dit moment bevind in het leven. De wereld van vandaag vraag enorm veel van ons. De kunst is om dichtbij ons zelf en ons gevoel te blijven. Dit kan soms lastig zijn. Bewustwording brengen naar ons gedrag en ons lichaam is een van de basis beginselen om je daadkrachtig te bewegen in deze wereld. Dit zal je sterker en weerbaarder maken in je eigen lijf, maar ook in je relaties en de wereld om je heen. 

 

Samenwerkingen

Naast mijn eigen bedrijf ben ik ook mede oprichtster van a touch of tantra waar beginners tantra workshops gegeven worden en de tempel waar tantra tempels gegeven worden. Verder ben ik facilitator bij het grootste conscious feest in Nederland: Ecstatic Temple the party en werk ik samen met erotisch platform Rouze.

Max & Inge00010

CV:

Therapie :

BSc. SJD richting multiproblem cliënten. (Hanzehogeschool Groningen)

Drug and Alcohol Counseling (UK)

 

Seksuologie:

Klinische seksuologie en relatie therapie i.o. (UK)
Somatic Sexology – IRHS institute (UK)

Training ondersteunen van sekswerkers (UK)

 

Relaties:

Imago Relatie therapie
Systemisch Coachen

Consent Educator – Share the load (USA)

Foundations in relational Harmony (UK)

 

Trauma:

Somatic Experiencing – Magamama (buitenland)

 

Verder heb ik nog tal van cursussen, opleidingen en trainingen gedaan en heb ik supervisie en mentoring gehad van Kimberly Ann Johnson, Guusje Wannet en Dr. Peter Levine.

Bekend van onder andere:

Accreditaties

Volg mij op Social Media