—Sessies

Hulp bij seksuele en relationele problemen.

Heb jij het gevoel dat je relatie met jezelf en je omgeving niet zo is, zoals die moet zijn?

Je bent zeker niet de enige!

48% van de mensen ervaart eens in zijn of haar leven psychische problemen in Nederland

Waarvan 19% van de mannen en 27% van de vrouwen problemen ervaart in hun seksualiteit.

Het is een grote misvatting om maar te denken dat seks iets is wat vanzelf gaat. Als we ook kijken naar de wereld waarin wij leven en het beeld van seksualiteit wat ons meegegeven is, zien we al een grote discrepantie met de werkelijkheid. Daarnaast heerst er ook een enorm taboe op het praten over seksuele problemen, groot en klein. Hiervoor is soms hulp van buitenaf nodig.

De Praktijk

In mijn praktijk bied ik toegankelijke hulp aan bij seksuele en relationele problemen, waarbij de focus ligt op begrip, groei en heling. Samen creëren we een vertrouwelijke ruimte om openlijk te praten over jouw uitdagingen, of de uitdagingen die jullie als koppel ervaren. 

Mijn Aanpak

Ik werk vanuit de volgende vier pijlers

Wetenschappelijk onderbouwd

Mijn aanpak is onder andere gebaseerd op wetenschappelijke inzichten vanuit de seksuologie en de relatietherapie, wat betekent dat de begeleiding zal bestaan uit bewezen methoden en resultaten.

Lichaamsgerichte benadering

Door de focus op de verbinding tussen lichaam en seksualiteit te leggen, bied ik een unieke en effectieve benadering. Seksualiteit en relateren is iets wat we ook doen vanuit gevoel en lijf, niet alleen ons hoofd. Dit helpt om diepere niveaus van begrip en bewustzijn te bereiken in je seksualiteit en relatie.

Toegankelijk en begrijpelijk

Mijn aanpak is toegankelijk voor iedereen. Het creëren van een veilige ruimte om jou/jullie zo comfortabel mogelijk te laten voelen is heel belangrijk. Doordat mijn aanpak laagdrempelig is voelen mensen zich snel op hun gemak. Complexe thema's worden op een begrijpelijke manier ook behandeld en uitgepakt.

Individueel afgestemd

Ik werk met diverse methodieken, zodat de sessies op maat gemaakt worden naar de behoeften, wensen en doelen van jou of jullie. Er is namelijk geen "one size fits all" als het gaat over sessies. Hierdoor zullen resultaten ook effectiever zijn.

Is dit iets voor mij?

Je kunt bij mij terecht voor problemen op het gebied in de seksuele en relationele sfeer. Het is belangrijk om te voelen dat jij of jullie samen er klaar voor zijn om stappen te ondernemen in het werken aan seksuele en relationele gezondheid. De sessies vragen een bepaalde commitment om goede resultaten te kunnen behalen. We maken samen een plan waarin ik samen met jou of jullie ga vertellen wat er nodig zal zijn. Ik zal ook kort toelichten met welke problemen je bij mij terecht kunt:

 

♡ Het gevoel hebt dat je je zelfvertrouwen verloren bent.

♡ Moeite hebt met het omarmen van je lijf zoals ze is (ook na zwangerschap en overgang).

♡ Geen zin meer hebt in seks (ook na zwangerschap of overgang)

♡ Fysieke pijn ervaart in je bekkengebied en met seks (nadat medische oorzaken uitgesloten zijn)

♡ Vastloopt in je seksualiteit en sensualiteit na zwangerschap of overgang omdat het anders aanvoelt.

♡ Het contact kwijt bent met je lichaam.

♡ Trauma’s hebt ervaren op je seksualiteit.

♡ Moeite hebt met je (familie) relaties.

♡ Moeite hebt om iemand te vinden die bij je past. 

 

Voor Koppels

Voor koppels speelt er soms ook een andere behoefte. Dit is voor jullie als:

 •  Jullie vastlopen in de communicatie
 •   Jullie vastlopen in de relatie op emotioneel en/of seksueel gebied (ook na heftige levenstransities)
 • Jullie samen of een van jullie een trauma heeft opgelopen en hierdoor vastlopen in de relatie
 • Er problematiek is rondom het probleem vertrouwen
 • Jullie op het gebied van seksualiteit nieuwe deuren willen openen
 • Jullie je relatie willen herdefiniëren en hierin een veilig fundament willen bouwen. (Bijvoorbeeld een open relatie of bewuste ontkoppeling)
 • Jullie of een van jullie je seksuele identiteit niet weten of hier moeite mee hebben.
 • Jullie in jullie ouderschap vastlopen en de verbinding met elkaar verloren zijn.
 • Jullie een kind hebben met een grote zorgbehoefte en hierdoor niet weten hoe jullie voor jezelf of in partnerschap tijd vrij kunnen maken voor eigen en relationele behoeften.

Mocht waar jij of jullie mee rondlopen, niet hier tussen staan? Schroom dan niet en stuur mij een mail met de individuele hulp behoefte, dan kijk ik of ik kan helpen hierin.

Mij raadplegen

Vaak krijg ik ook mails met kleine vragen. Hiervoor kun je ook een sessie inboeken. Je kunt mij raadplegen bij de volgende dingen:

 • Vragen over soa preventie en seksuele gezondheid
 • Vragen over andere relatie vormen (zoals polyamorie)(vragen over hoe kunnen wij onze relatie openen valt hier niet onder)
 • Vragen over genderidentiteit
 • Vragen over of iets normaal is ja of nee
 • Vragen over seksuele voorkeuren, kinks of fetisjisme
 • Vragen over seksuele ontwikkeling van je kind

Mijn werkwijze

Cliënt gecentreerd

Dit houdt in dat ik samen met jou of jullie telkens bespreek wat jij of jullie wilt leren en bereiken en wat de doelen zijn ook op de langere termijn. Ik werk vanuit een integrale visie wat inhoudt dat ik aandacht heb voor:

Psychologische aspecten

_____________
Je gedachten en overtuigingen die in je mind zitten

Vanuit de psychologie gebruik ik de volgende methodes:

 • Motiverende Gespreksvoering
 • ACT Therapie
 • Clean Language
 • Wheel of Consent

Lichamelijke aspecten

_____________
Je non - verbale communicatie en lichaamshouding + taal.

Vanuit de Lichaamsgerichte therapie werk ik met de volgende methodieken:

 • Ademwerk
 • Mindfulness
 • Tantra/Taoisme 
 • Seksuologisch Lichaamswerk
 • Somatic Experiencing
 • Body Poem en Body Focusing

Maatschappelijk en Sociologische aspecten

_____________
Je plek in de wereld en in je familie en relationele dynamieken.

Vanuit systemische en relatie therapie werk ik vanuit de volgende methodes:

 • Imago dialoog
 • IBCT Relatie therapie
 • Systemisch opstellen

Resultaten

Een aantal resultaten die klanten bij mij in het verleden ervaren hebben na het volgen van sessies bij mij zijn:

Verhoogd seksueel welzijn

Je kunt een verbeterd seksueel welzijn ervaren door de sessies en de specifieke benadering van jouw hulpvraag. Je ontwikkeld een gezonde seksuele relatie met jezelf en met diegene met wie je in relatie bent.

Verbetering in communicatie

Je kunt beter een stem geven aan wat je wilt en wat je verlangens zijn zowel in het leven in zijn geheel maar ook in seksuele en relationele context. Dit leidt ook weer tot een dieper begrip en besef van jezelf en je eigen innerlijke wereld.

Overwinnen van seksuele blokkades

Je leert je seksuele blokkades begrijpen en overwinnen. Hierdoor voel je je vrijer in je seksuele zelf expressie en intimiteit.

Persoonlijke groei en zelfvertrouwen

Je gaat beter in je vel zitten en krijgt meer vertrouwen in jezelf omdat je beter kan voelen, maar ook kan doen wat jij wilt. Je krijgt meer inzichten in eigen en relationele behoeften.

Stress vermindering

Doordat je weet wat je blokkades zijn, maar ook op tijd je eigen handelen kunt signaleren kun je met de tools en tips die je krijgt sneller ingrijpen. Hierdoor ervaar je minder stress.

Positievere ouder/kind relatie

Werken aan je seksualiteit en aan je relaties werkt door in de rest van het systeem waarin jij leeft en beweegt. Daarnaast geef je je kinderen ook mee dat werken aan seksuele en relationele gezondheid ook belangrijk is en doorbreek je de taboes die heersen op deze thema's

Relationeel veerkrachtiger zijn

Je bent meer in staat om samen uitdagingen te overwinnen en te investeren in duurzaamheid binnen jullie relatie in plaats van een quick fix.

En nog veel meer!

Nog vele andere resultaten, die per persoon verschillen

Werkwijze

Mocht je interesse hebben om samen te werken met mij aan je hulpvraag? Dan kun je via de contact button een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen. In dit kennismakingsgesprek bespreken we de vragen die je nog hebt en kun je een beetje een gevoel ervaren van of je graag met mij wilt samenwerken aan je hulpvraag. Na de vrijblijvende kennismaking, waarin ik ook een advies ga geven of ik je kan helpen en hoeveel sessies wenselijk zijn voor jouw hulpvraag, kun je daarna beslissen of je hier met mij aan wilt werken.

Tarieven

Ik werk vanuit drie pakketten. Naast de sessies zitten er nog allerlei ander ondersteunend materiaal bij en tussentijdse whatsapp support wekelijks om in te checken hoe het gaat met de huiswerk opdrachten. 

Basis

Voor individuen en koppels
995
Intake (digitaal)
3 sessies
Toegang tot alle cursussen online academy
Huiswerkopdrachten
Tussentijdse whatsapp support

Middel

Voor individuen en koppels
1350
Intake (digitaal)
5 sessies
Toegang tot alle cursussen online academy
Huiswerkopdrachten
Tussentijdse whatsapp support

Veelgestelde vragen

 In de afgelopen jaren heb ik als coach en therapeut veel vragen voorbij zien komen. De meest gestelde vragen heb ik hieronder verzameld. Staat jouw vraag er nu niet bij? Neem dan via de contact button contact met mij op en dan kun je je vraag mailen aan mij.

13+ jaar ervaring

In diverse sectoren binnen de hulpverlening

Duizenden sessies aan individuen en koppels gefaciliteerd en honderden koppels en individuen in workshops en trainingen begeleid.

Ik snap heel goed dat dit misschien spannend is. Voordat je in aanmerking komt voor een kennismaking, krijg je een mail met een verzoek om een vragenlijst in te vullen. Dit doe ik, omdat de kennismaking echt bedoeld is voor mensen die interesse hebben om samen met mij te werken. Jouw tijd is kostbaar en mijn tijd is ook kostbaar. De kennismaking is niet bedoeld om gezellig even te kletsen, maar echt zodat jij een beeld hebt van wie ik ben en of je je prettig voelt om samen te werken met mij. De kennismaking vindt altijd plaats via zoom. Na het invullen van het formulier, boeken we een datum in en krijg je de zoomlink ook in je mail. Na de kennismaking is het mogelijk om sessies online of in mijn praktijk te komen volgen. Beide is een optie en mogelijk. 

Mensen van alle soorten en maten door heel Nederland en zelfs België (ja ik voel mij dan echt wel een beetje vereerd). Ik heb een enorme diversiteit van mensen in mijn praktijk gezien, maar ook toen ik nog in loondienst werkte. Ik werk alleen wel met een leeftijdsgrens namelijk vanaf 21 plus is iedereen welkom bij mij voor sessies. Dit omdat ik het belangrijk vind dat een brein voldoende ontwikkeld is om met diverse thema’s om te kunnen gaan. Bij twijfel verwijs ik ook altijd door naar collega’s. Ik vind het heel belangrijk dat degene die bij mij komen een bereidheid voelen om iets in zichzelf te willen onderzoeken en willen werken aan zichzelf. 

Dit is een veelgestelde vraag en ook ontzettend afhankelijk per individu en koppel. Sessies zijn geen programma zoals vanuit bijvoorbeeld Holistic Sexcademy waarin ik je van A tot Z ga vertellen wat we gaan doen. Elke sessie bestaat uit het samen uitzoeken wat jij of jullie nu willen onderzoeken en willen leren. Daarna volgt er een moment waarin jij/jullie dus daadwerkelijk een aantal opdrachten gaan doen en dan is er een afronding en integratie/reflectie moment. Meestal zit er minstens 2 week tussen de sessie in. Er is dan voldoende tijd om alles wat we hebben besproken en gedaan te laten bezinken en om huiswerk op te pakken en te gaan doen. Het is namelijk zo dat in de sessie zelf we de diepte in gaan, maar het echte werk thuis plaats vindt. Voorbeelden van huiswerk zijn: visualisatie oefeningen, lees opdracht of een filmpje dat je moet kijken of een lichaamsgerichte oefening om meer in contact te komen met je lijf. 

Er is ontzettend veel mogelijk in overleg. Er zijn mensen van ver gekomen die een gedeelte online sessies deden en een gedeelte live. Er zijn ook mensen geweest die meerdere sessies op 1 dag inplannen. Dit is allemaal mogelijk. Je kunt mij altijd mailen met een voorstel hierin of in de intake kunnen we dit ook altijd samen bespreken.

Ja ik werk geregeld samen met mensen die ook trajecten elders volgen. Dit is dus geen probleem. Ik werk vanuit privacy, dus als jouw hulpverlener contact opneemt met mij, dan verstrek ik geen gegevens over onze sessie, mits ik jou expliciete toestemming heb. Soms vinden mensen het fijn als er ook een afstemming is met de andere hulpverlener(s) in beeld, dit is eventueel mogelijk, maar niet noodzakelijk. 

Nee, helaas wordt seksuologische en relationele hulpverlening al jaren niet meer vergoed. Tenzij er een medisch probleem aan ten grondslag ligt (maar dan moet het medische aspect groter zijn dan het psychische aspect), dan kan een arts-seksuoloog in het ziekenhuis je helpen en krijg je het vergoed vanuit de basis verzekering.

 

In sommige gevallen zijn therapeuten aangesloten bij het RBCZ, dit is een complementaire therapeuten vereniging. Sommige therapeuten hebben nog een complementaire opleiding elders gevolgd om via de aanvullende verzekering een deel van de sessies vergoed te krijgen. De grondslag voor vergoeding ligt dan niet bij de seksuologische hulpverlening maar bij de complementaire opleiding die ze gevolgd hebben.

Ik krijg ontzettend veel mensen in mijn praktijk die niet weten wat ze nu nodig zijn. Door middel van diverse methodieken help ik de meeste mensen langzaam maar zeker terug naar weer in contact te komen met zichzelf en dan komt er ook steeds helderder naar voren wat je nodig bent.

Nee, ik ben geen masseur en ook geen seks werker. Ik werk vanuit een coachend en therapeutisch model. In tegenstelling tot een masseur of een seks werker die ten dienst zijn van de klant. Dit betekent in het geval van een seks werker dat die in service is met zijn/haar hele lichaam en seksualiteit voor een klant. In het geval van een tantra massage kan dit ook het geval zijn, de masseur doet iets als plezier voor de klant. Ik werk nooit vanuit deze dynamiek. Het is altijd ten dienste van een therapeutisch doel. Ik werk wel samen met bijvoorbeeld seks werkers of surrogaat partners. Dus ik kan je wel doorverwijzen naar de juiste personen.