— Training

Harmonieus Moederschap

Lieve Moeder

wanneer heb jij voor het laatst voor jezelf gezorgd?

Ik weet het als geen ander. Het moederschap (en het leven) slokt je soms helemaal op. Je voelt je geleefd en denkt aan het einde van de dag (of de week) wat is er nu eigenlijk allemaal gebeurd? 

 

Dus lieve Mama, voel jij je ook vaak:

◊ Uit Balans en heb jij het gevoel dat je alleen maar aan het geven bent?

◊ Uit connectie met je lijf, omdat je lichaam, maar ook je mentale vermogens verandert zijn na de bevalling?

◊ Vermoeid en het gevoel dat er geen plek voor jou is om uit te mogen rusten?

◊Uit contact met je omgeving, het gevoel dat de transitie naar moeder zo groot was dat je niet ontmoet wordt in je relatie en vriendschappen?

◊ Verdrietig, omdat je je plek in de wereld niet vinden kan en het gevoel hebt dat jij de enige bent die hiermee worstelt?

 

Dan wil ik je graag uitnodigen voor de training Harmonieus Moederschap.

Harmonieus Moederschap

Wat houdt de training in?

Ontdek wat een transformatieve reis Harmonieus Moederschap voor jou kan betekenen. We gaan in 4 bijeenkomsten bouwen aan een betrokken community van moeders en samenkomen om stukken in onszelf als vrouw en in ons moederschap te helen. We duiken diep in de kern van thema’s rondom het moederschap als onze cyclus en de wijsheid van de reis van het moederschap, het omarmen van ons moederlijf en hoe onze relatie tot onze partner en seksualiteit is verandert, maar ook hoe onze waarde in de wereld verandert is en wat maakt ons uniek in het moederschap? Deze training biedt niet alleen inzichten en uitdagingen, maar ook de kans om te groeien, bloeien en leren van andere moeders. Je investeert niet alleen in jezelf, maar ook in je moederschap en je relatie. Je ontwikkelt een sterke basis voor evenwichtig en vervullend moederschap. Laten we samen bouwen aan MoederCultuur, om zo krachtige moeders en kinderen in de wereld te brengen!

 

We komen samen gedurende 8 weken in 4 bijeenkomsten waarin we in de veiligheid samen lagen afpellen en gaan we samen een reis maken in zelfontdekking en onderling begrip creëren voor daar waar we op dit moment zitten in onze Moederschapsreis. Na de training zul je je veerkrachtiger voelen in jezelf en je moederen.

 

De 4 thema's

In 4 bijeenkomsten gaan we 4 thema’s doorlopen. Tijdens de bijeenkomsten leren jullie nieuwe inzichten te verkrijgen door middel van diverse tools en technieken. De volgende thema’s komen aan bod:

MoederCyclus

In dit thema ga we op onderzoek naar hoe jij als vrouw de reis hebt gemaakt in je moederschap. Je was zwanger en daarna was je postpartum en moeder. Moeder zijn komt niet met een handleiding. We kunnen duizenden boeken lezen en nog steeds het gevoel hebben, wat is mij nu overkomen? Zelfs als je helemaal geniet kun je alsnog soms een beetje heimwee hebben naar vroeger. Je hebt zowel op fysiek niveau als op emotioneel en spiritueel niveau een rite de passage gemaakt, zoals dit genoemd wordt. In deze bijeenkomst besteden we aandacht door middel van oefeningen en reflecties hoe deze individuele beleving en verandering van je perceptie van de wereld voor jou was.

MoederLijf

Tijdens dit thema gaan we het hebben over het veranderde lichaam na de bevalling. We hebben het niet alleen over wat er anders voelt, maar we bespreken ook wat je lichaam nodig heeft om te herstellen en helen. Zelfs jaren na je bevalling is dit hele waardevolle kennis. Verder gaan we het hebben over je zenuwstelsel en hoe dit als moeder verandert is en wat je kan doen om als moeder als een echte leeuwin te staan voor jezelf en je kinderen. In onze maatschappij leren we niet een gezonde vecht respons. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over hoe je op een constructieve manier uiting kan geven aan wat jou lichaam aangeeft.

MoederLiefde

In dit thema gaan we de veranderde dynamiek verkennen in de relatie met onze partner. We gaan ook dieper duiken in hoe je jouw bevalling hebt ervaren en wat voor invloed de bevalling en het baren heeft gehad op jou relatie met seksualiteit. Seksualiteit is vaak een lastig thema voor moeders, omdat er vaak wel iets verandert. We kunnen dit ervaren als positief of negatief, in beide gevallen heerst er vaak een taboe op om dit te bespreken. We gaan dit langzaam uitpakken tijdens deze sessie. We doen dit door middel van reflecties en lichaamsgerichte oefeningen om zo hernieuwde inzichten en ook imprints te krijgen.

MoederWaarde

In het Laatste thema gaan we het hebben over, maar wat is nu mijn waarde naast mijn moederschap? Vaak vinden vrouwen het lastig om echt te voelen wat breng ik nu verder nog in de wereld naast moeder zijn? Onze relatie met werk verandert en de maatschappij heeft hier vaak ook een bepaald oordeel op. Verder gaan we ook ontdekken, wat is nu onze unieke kernwaarde als moeder? We hebben allemaal kernwaarden, maar in ons moederschap zitten ook kernwaarden, die net als een vingerafdruk, voor een ieder uniek is. In deze laatste les gaan we door middel van visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen het hebben over wat is onze drive in het moeder zijn?

De 4 Thema's op een rij

MoederCyclus

MoederLijf

MoederLiefde

MoederWaarde

Voor wie is Harmonieus Moederschap?

◊ Voor nieuwe moeders en moeders die al jaren moederen

◊ Voor moeders die er klaar voor zijn om patronen te doorbreken

◊ Voor de rebelse moeder die klaar is voor het bouwen aan MoederCultuur

◊ Voor de moeder die zich eenzaam voelt in haar moederschap

◊ Voor moeders die balans willen vinden

◊ Voor de moeder die het allemaal niet meer weet en het moederschap soms niet leuk vind

◊ Voor moeders die hun relatie met hun partner en seksualiteit graag anders zien

◊ Voor moeders die niet snappen, wat is er gebeurt met mij en antwoorden zoeken

◊ Voor de moeders die empowerment willen vanuit zichzelf en een community 

◊ Voor moeders die willen verbinden met gelijkgestemde moeders 

◊ Voor alle moeders die op zoek zijn naar Harmonieus Moederschap!

Wat levert het mij op?

Na het volgen van de training ervaar je het volgende in je leven en moederschap:

Diepgaand zelf begrip

Na het volgen van de training ontwikkel je een diepgaand lichamelijk begrip van jezelf als moeder. Hierdoor sta je zelfverzekerder en bewuster in je moederschap.

Inzicht in je relatie met seksualiteit

Je verkrijgt inzichten en tools om je relatie met seksualiteit te herdefiniëren en zo krachtiger te staan ook in je partnerschap.

Krachtige zelfzorg vaardigheden

 Je verkrijgt waardevolle zelf zorg vaardigheden (trust me, het zijn geen urenlange mantras en meditaties die je moet doen, nobody got time for that!). Hierdoor ga je beter om met de fysieke en emotionele verandering van jou als vrouw.

Gezonde Zelfexpressie

Je leert het belang van zelfexpressie te begrijpen en ontwikkelt vaardigheden om je zenuwstelsel te reguleren en in een gezonde staat van zijn te bewegen.

Empowerment en zelfvertrouwen

Na deze training voel je je meer empowered in je rol als moeder en vertrouw je op jouw capaciteiten in je moederschap. Dit stelt je in staat op uitdagingen met veerkracht aan te gaan.

MoederCultuur.

Je bouwt niet alleen aan een sterk fundament in je eigen moederschap maar je verbind je ook met gelijkgestemde moeders. Daarnaast zet je een voorbeeld voor andere moeders en je kinderen, om zo plek te maken voor moeders in de wereld die ze verdienen!

Methodieken

Daarnaast werk ik in deze training vanuit een integrale visie. Dit betekent dat ik diverse Methodes en tools heb geimplementeerd. Ik werk vanuit de volgende methodieken:

Somatic Experience

Een lichaamsgerichte methodiek gericht op o.a. stress reductie en zenuwstelsel regulatie.

Mindfulness

Een wetenschappelijk bewezen methodiek waarbij je je aandacht vestigt op alles wat zich voordoet in het moment van nu.

Lichaamsgerichte seksuologie

Somatic Sexology is een methodiek die je leert om seksualiteit meer te beleven in het lichaam.

ACT Therapy

Een wetenschappelijk bewezen methodiek waarbij je leert te aanvaarden van dat wat er nu is en het zinloze gevecht met jezelf te stoppen.

Systemisch opstellen

Een methode waarin je kijkt naar de patronen vanuit je familielijn om zo helderheid en inzichten te krijgen in de verborgen persoonlijke karakterstructuren.

Lichaamsgerichte Psychotherapie

In deze methodiek werk je vanuit de eenheid tussen lichaam en geest. Door je aandacht te brengen naar je lichaam word je je bewust van vastzittende emoties.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de contact button of een bericht te sturen naar connect@inge-visser.nl

Er is een beperkt aantal plekken voor deze training, dus vol = vol. 

 

Mochten je twijfelen, dan mag je mij ook altijd mailen. Het kan best spannend zijn om aan een training als deze te beginnen. Samen kijk ik met jou of deze training op dit moment het juiste is voor jou. 

 

Na aanmelding heb ik met elke vrouw kort een intake via zoom van 30 minuten om te bespreken wat haar leerdoelen zijn en wat ze wenst te halen uit deze training.

Data training:

6 april

20 april

4 mei

25 mei

 

Tijden:

13:00-18:00 uur

 

Locatie:

De Yurt in Donkerbroek (exacte locatie na aanmelding)

 

Kosten:

€300,- incl. BTW

 

 

Over de Trainer

Mijn naam is Inge en ik ben Somatisch seksuoloog en relatietherapeut. Ik heb een jarenlange achtergrond in de hulp en dienstverlening gehad van GGZ tot de overheid. Nu heb ik mijn eigen praktijk en begeleid ik vrouwen en koppels naar een meer belichaamd en verbonden leven.

 

Zelf heb ik een hele reis af moeten leggen in mijn moederschap. Ik was onverwacht zwanger en had een HG zwangerschap. Daarna heb ik een postnatale depressie gekregen. Het moederschap heeft mij voor een lange tijd helemaal leeggetrokken. Totdat ik in aanraking kwam met de juiste tools en technieken en ben ik mij gaan specialiseren in moederschap en hoe moeders te ondersteunen. Het moederschap valt mij soms nog wel eens zwaar, want samen met mijn partner voeden wij onze zoon met ASS op, dit brengt vele uitdagingen in het moederschap. Alleen ik voel mij veerkrachtiger met alles wat ik weet en toepas aan tools in mijn dagelijkse leven. 

 

Als therapeut en trainer heb ik over de afgelopen jaren veel moeders mogen verwelkomen in mijn praktijk Wil je meer lezen over mij? Klik dan op de button hieronder.

Kosten

Het volgende is inbegrepen in de Harmonieus Moederschap Training

Training

Harmonieus Moederschap
300
Intake van 30 minuten via Zoom
4 Live bijeenkomsten
Tools en technieken voor de rest van je leven
Een community van krachtige moeders
Professionele ondersteuning van Inge
Werkboek met opdrachten

Veelgestelde vragen

Hieronder behandel ik de meest gestelde vragen, mocht je vraag er niet tussen staan? Neem dan contact met mij op via de contact button. Ik help je graag om je vragen te beantwoorden.

13+ jaar ervaring

Binnen diverse sectoren in de hulpverlening

Duizenden sessies begeleid van individuen en koppels en vele workshops en trainingen gegeven op het gebied van vrouwen welzijn.

Ik zeg altijd als er iets in je begint te kriebelen van binnen dan zou dit wel eens de juiste training voor jou kunnen zijn. Mocht tijdens de intake via zoom nu naar voren komen dat ik het toch niet het juiste moment voor jou vind, dan krijg je je geld natuurlijk terug. Vaak is het zo dat er dan nog een aantal individuele sessies nodig zijn om bepaalde thema’s aan te kijken en een stevigere basis te ontwikkelen om door deze training te bewegen. Je kunt altijd ook eerst starten hiermee.

Tijdens de vorige training heb ik moeders begeleid van iemand die 6 weken moeder was tot een moeder met pubers. Deze training is zo ontwikkeld dat er voor elke moeder plek is in de training. Je hoeft ook geen jarenlange ervaring te hebben in zelfontwikkeling of spiritualiteit. De kern is dat het voor moeders is die voelen dat er meer harmonie mag komen in hunzelf en moederen.

De essentie van de training is niet dat je ongelukkig moet zijn als moeder. Ik zie ook vrouwen in mijn praktijk die erg ongelukkig zijn of uit een postnatale depressie komen. Dan is deze training niet geschikt voor mij en verwijs ik je door naar de individuele sessies. Als jij het gevoel hebt dat alles goed loopt en bij alle thema’s die ik aangestipt hebt niet voelt dat er iets aan hoeft te veranderen, dan is deze training niet perse voor jou. Voel je bij sommige thema’s wel, ja dit zie ik graag anders, dan kan deze training een verdieping en verrijking zijn in jouw leven. 

De kracht van groepen is enorm, heb ik gemerkt in de afgelopen 13 jaar als hulpverlener en daarna therapeut. We leven in een individualistische maatschappij en dit zorgt helaas voor veel eenzaamheid. Vooral moeders voelen zich heel eenzaam in hun moederschap en vinden het lastig te verbinden met andere moeders en de struggles die ze ervaren in hun moederschap. (Ja maar je kind is toch gezond?) Er heerst veel schaamte en taboe op het bespreken van deze gevoelens die veel moeders ervaren Ik leer jullie dus niet alleen wat, maar als groep leren jullie ook weer van elkaar.

Mocht je tijdens de training of na de training het gevoel hebben dat er veel los gekomen is en je merkt dat je hier moeilijk mee om kan gaan? Dan kunnen we altijd besluiten om tijdens of na de training te starten met sessies. Deze training is een groepsgerichte training wat betekent dat er geen mogelijkheid is om individuele thema’s helemaal uit te diepen (ook niet tussen de sessies door) Hiervoor kun je dus apart losse sessies boeken.

Het is mogelijk om in twee termijnen van 150 euro te betalen. Stuur mij een mail met een verzoek tot termijnbetaling.