Jaartraining voor vrouwen

Sjamanistisch wiel van de seksualiteit™

In verbinding met het jaarwiel en je seksualiteit

Ga je mee op reis?

In deze training voor vrouwen neem ik je mee op een reis door je seksualiteit. We doen dit aan de hand van het principe van het sjamanistische jaarwiel. In het leven doorlopen we, net als de natuur, verschillende seizoenen. Dit is in seksualiteit niet anders. Onze lijven zijn verbonden aan het cyclische van de natuur. In onze lijven, onze bekkens schuilt ook de kracht van onze seksualiteit. Ben jij echt in contact met je lijf? Voel jij dat er meer in je schuilt, maar durf je dit niet te laten zien? Voel jij je krachtig en verbonden met jezelf en alles wat om je heen beweegt? Of laat je, je leiden door angst, schaamte en schuldgevoelens? Ben je op zoek naar meer verdieping in je lijf en je seksualiteit. Dan ben je op de juiste plek!

 

 

Is deze training wat voor mij?

 

Deze training is voor vrouwen die opnieuw willen leren over wat seksualiteit voor ze betekent. In mijn praktijk ontmoet ik veel vrouwen die zich afgesneden voelen van hun seksualiteit. Ze zijn angstig voor de wereld om zich heen. Ze hebben moeite met het geloven in hun vrouwenkracht. De kracht van hun seksualiteit. Het mogen en durven omarmen dat ze seksuele wezens zijn. In onze maatschappij heerst er een bepaald beeld op het vrouw zijn en hoe een vrouw zich seksueel hoort te gedragen. In deze training gaan we alle lagen afpellen die we onszelf opgelegd hebben of die ons door de maatschappij zijn opgelegd. Je kan deze training zien als de seksuele voorlichting die je nooit hebt gehad, maar wel zou moeten hebben. Deze training is geschikt voor vrouwen die al enige ervaring hebben op het gebied van zelf ontwikkeling. In de training gaan we voorbij aan de verhalen die je door het leven gevormd hebben. We gaan steeds meer lagen afpellen om vervolgens te komen tot jouw kern. Jouw werkelijke verlangens en gevoelens. Ik maak gebruik van sjamanistische tools om ook het veld van ‘het vergeten weten’ aan te wakkeren. In dit veld is waar de magie zich plaatsvindt. Hier komen we in contact met onze baarmoeders en de collectieve energie. 

Commitment

Vrouwencirkel

We vormen gedurende de seizoenen, een intieme groep. Je leert elkaar kennen op een dieper niveau. Voorbij het uiterlijk en voorbij het oordeel. Het is heel belangrijk dat je de toewijding voelt. Deze jaartraining is bedoelt om helemaal af te ronden. Voor je eigen proces, maar ook voor het groepsproces. Als groep maak je ook een diepe transformatie mee en als iemand plotseling uit die groep stapt, veroorzaakt dit vaak onrust in het veld. Wanneer er weerstand is, is het de kunst om hier doorheen te bewegen. Hiervoor ben ik een een mede spaceholdster om jou te begeleiden in je proces. Ergens in het proces zal er altijd weerstand zijn. Het belangrijkste is om dit aan te gaan en hierover in gesprek te gaan. Wat ook belangrijk is, is dat je de reis niet alleen maakt. De vrouwen die je gaat ontmoeten hebben elk hun eigen verhaal. Het ene verhaal resoneert meer met jou dan het andere verhaal. Het doel is niet om vriendinnen te worden. Wat wel belangrijk is, is dat we eenieder respecteren in haar eigen pad. We oordelen niet en praten ook niet over mede vrouwen achter elkaars rug om. Het mooie aan het samenkomen in cirkels, is dat we oude tradities weer terugbrengen in deze moderne tijden. We leven en doorleven allerlei processen gedurende dit jaar. Het fijne is dat er een hele groep vrouwen is waar we wijsheden, verbinding en inzichten met elkaar delen. Deze reis maak je niet alleen, maar ook als vrouwencirkel. We komen terug naar onze intuitie, naar onze ziel en onze ware krachtbron, het bekken.

Het Jaartraject

Tijdens de jaartraining sjamanistisch wiel van de seksualiteit maken we gebruik van verschillende tools. Ik werk vanuit het sjamanisme en tantra. De training is een lichaamsgerichte training. We gaan het lichaam dus inzetten als instrument naar onze bekkens en baarmoeders. Daar waar ook de seksualiteit zich bevindt. We gebruiken meditatie, trancereizen, ademwerk, dans, systemisch werk, aanraking, visualisatie, kundalini activaties, stembevrijding en nog veel meer tools en technieken om onze seksualiteit tot expressie te brengen.

Daarnaast is de leidraad van de training het jaarwiel. We starten in de Lente, daar waar alles weer tot leven komt. Daar waar we eerst onze seksuele gevoelens ervaren in ons lijf. Zonder dit nog te delen met anderen. In de zomer waarin we volledig in bloei zijn. Daar waar we expressie geven aan onze seksualiteit en ook eerste ervaringen hebben met anderen rondom seksualiteit. Dan bewegen we richting de herfst. In de herfst gaan we de vertraging in. We leren diepere lagen kennen in ons lijf en seksualiteit en leren hoe we vanuit een zachte kracht mogen genieten. Als we dan aankomen in de winter, waarin alles tot stilstand komt en sterft. Het contact met de andere wereld heel duidelijk voelbaar is. Daar waar de seksualiteit verder beweegt dan ons fysieke lijf en we kunnen vrijen met de energie van het universum. 

Ik neem jullie 4 dagen en 2 weekenden mee door de energie van het sjamanistische jaarwiel. Hieronder zullen de thema’s van de dagen uitgelegd worden.

 

Eerste bijeenkomst

We beginnen in de lente. De lente is verbonden met het Oosten. Het nieuwe begin. We gaan kijken welke seksuele beperkingen we onszelf opgelegd hebben. Gekregen door het systeem waarin we opgevoed zijn of door overtuigingen die we onszelf eigen gemaakt hebben. We gaan door middel van sjamanistische rituelen zakken in ons lijf en in contact met onze baarmoeder.

 

Tweede bijeenkomst

In de tweede dag van de training gaan we bewegen richting de zomer. We zitten in de overgangsfase van kind naar volwassene. In deze fase op het jaarwiel experimenteren we met onze seksualiteit. In de tweede dag gaan we ook vanuit speelsheid verbinden met onszelf. Het weer leren en mogen voelen van pleasure en sensualiteit. Vanuit zachtheid, mildheid en liefdevol. We maken contact met het onbezorgde gedeelte in ons en gaan hier expressie aan geven door middel van ademwerk en stembevrijding. We leren ook een stukje fysiologische kennis en verschillende soorten manieren om te kunnen genieten van ons lijf en seksualiteit. 

 

Derde bijeenkomst(weekend)

In de derde bijeenkomst, komen we een weekend samen. We gaan dan werken met het yoni ei en yoni rituelen. We zitten in de zomer en in de bloei van onze seksualiteit. We gaan de stukken aankijken in onze seksualiteit die we lang weggestopt hebben. We mogen dit gaan loslaten door middel van de taoistische tool het yoni ei. Daarnaast gaan we een heel mooi ritueel doen om onze vrouwelijkheid te eren en het vieren van onze vrouwelijke seksualiteit.

 

Vierde bijeenkomst (weekend)

In de vierde bijeenkomst bewegen we richting de herfst. We gaan langzaam de verstilling. We gaan in deze bijeenkomst, dat wat we het vorige weekend naar boven hebben laten komen, tot uiting brengen. We gaan onze seksuele en sensuele verlangens belichamen door middel van lichaamswerk en rituelen. We gebruiken dans en onze vrouwelijke lichamen om expressie te geven aan onze verlangens. 

 

Vijfde bijeenkomst

We bewegen van de herfst langzaam door naar de winter. We zitten in de overgangsfase van vertraging naar verstilling. In deze bijeenkomst gaan we werken met aanraking vanuit het feminiene. Vanuit de yin, de overgave, leren om in contact en in aanraking te zijn met anderen.

 

Zesde bijeenkomst

In de zesde en laatste bijeenkomst zitten we middenin de winter. We gaan werken met het hogere bewustzijn en het onzichtbare veld. We gaan door middel van ademwerk en tantrische technieken ons openen voor de energie van het universum. We laten door ons heen bewegen dat wat zichtbaar worden mag. We gaan leren hoe de liefde te bedrijven met onze hogere zelf.

Jaartraining Sjamanistisch wiel van de seksualiteit voor vrouwen

€ 1500,- incl. btw

Praktisch:

Introductiegesprek via Zoom.

Online community door middel van Whatsapp of Telegram.

Thuiswerkopdrachten.

Welkomscadeau.

4 live dagen:

7 mei, 11 juni, 10 december, 4 februari 2022

2 live weekenden:

3,4 september

15,16 oktober

Inclusief eten en overnachting.

Certificaat van deelname.

 

De locatie is in Friesland op een prachtige boerderij met genoeg ruimte en privacy. Exacte locatie volgt bij aanmelding.

 

Aanbetaling van €300,- om je plek te reserveren. Er is mogelijkheid om het in 12 maandelijkse termijnen van €100,- te betalen om het toegankelijk voor iedereen te houden.

 

 

 
Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten?