Jaartraining voor stellen

Sjamanistisch wiel van de seksualiteit™

In verbinding met het jaarwiel en jullie seksualiteit

Gaan jullie mee op reis?

In deze training voor geliefden, neem ik jullie mee op de magische reis van seksualiteit door het jaarwiel heen. Jullie doorlopen in het leven, net als in de natuur, verschillende seizoenen. Dit is in jullie relatie en jullie seksualiteit niet anders. Onze lijven zijn verbonden met de natuur. We zijn dit als mensen alleen vergeten te leven. We doen tegenwoordig alles vanuit het denken en ons hoofd. We sluiten hierdoor een groot gedeelte van ons menszijn uit. Dit is namelijk ons lichaam. In het lichaam zit ook de seksualiteit. Seksualiteit is iets wat je doet met je lijf en niet met je hoofd. In deze training gaan jullie weer leren genieten van elkaar. Samen spelen, delen en voelen wat er zichtbaar wordt. Jullie gaan een hele nieuwe manier leren van intiem zijn met elkaar en wat seksualiteit voor jullie als individu inhoudt maar ook in jullie relatie. Jullie zullen elkaar leren kennen op een heel nieuw en veel dieper niveau dan ooit tevoren. Deze training is voor geliefden die de diepte in durven te gaan met elkaar!

Is deze training wat voor ons?

Deep dive in je relatie

Deze training is voor stellen die opnieuw willen leren invulling te geven aan hun seksualiteit in de relatie. Ik ontmoet veel stellen die hun seksualiteit op een gegeven moment op de tweede plaats zetten. Ze verlangen naar meer intimiteit, maar ook naar meer diepgang in de intimiteit. In deze training gaan we op een veilige en vertrouwde manier, binnen de relatie, opnieuw leren wat seksualiteit betekent voor jullie relatie en hier ook invulling aan geven. De gevoelens van vermoeidheid en geen zin, gaan we omzetten naar levenslust en passie. Jullie gaan leren hoe je van onbewuste seks, naar mindfull seks beweegt. We zijn allemaal seksuele wezens en dit gaan jullie omarmen tijdens dit jaar. Onze maatschappij heeft allerlei voorwaarden gesteld op hoe een relatie en hoe seks eruit moet zien. Onbewust of bewust hebben we ons dit eigen gemaakt. We gaan deze lagen afpellen en komen tot onze ware kern. Dit is de relatie en seksualiteitstraining die je op de middelbare school had moeten leren! 

 

Deze training is geschikt voor koppels die bereid zijn om hun eigen aandeel in de relatie en hun seksualiteit te kunnen zien. We gaan voorbij aan de verhalen die ons gevormd hebben. We gaan steeds een laagje dieper en komen zo ook onze angsten tegen. Jullie leren je angsten te doorvoelen en erbij te blijven wanneer deze opkomen. Jullie gaan leren communiceren op een niveau voorbij de woorden. Daarnaast zullen jullie de processen van andere stellen ook meemaken. Samen zetten we een krachtig veld neer, van verbinding en support.

Toewijding

Koppelcirkel

We vormen gedurende de seizoenen een intieme groep. Je leert elkaar als koppel kennen op een dieper niveau, maar je leert ook de andere koppels kennen. Je beweegt door je eigen processen, maar bent ook aanschouwer van de processen van andere stellen. Deze jaartraining is bedoelt om helemaal af te ronden. Dit is niet alleen voor je eigen proces, maar ook voor het groepsproces. Als groep maak je ook een diepe transformatie mee, en als een koppel eruit stapt, veroorzaakt dit vaak onrust in het veld. Wanneer jullie tegen weerstand stuiten, is het de kunst hier samen doorheen te bewegen. Daarnaast is er genoeg professionele support om dit bespreekbaar te maken. 

 

Het is ook belangrijk dat de reis die jullie maken in een groep plaatsvindt. Elk koppel heeft zijn eigen verhaal en ieder individu heeft zijn eigen persoonlijkheid. Je zult niet met iedereen resoneren, maar het is belangrijk, om eenieder te respecteren in zijn of haar pad. Het doel van deze training is ook niet om vrienden te worden. We gaan oude tradities weer tot leven brengen in de hedendaagse maatschappij. Het terugkomen in de cirkel. We leven en doorleven allerlei processen gedurende dit jaar. Het fijne hiervan is, is dat je dit meemaakt met andere koppels. Wijsheden, processen en inzichten van elk koppel is ook weer een spiegel voor jullie relatie en altijd leerzaam. Het terugkomen naar liefde, verbinding en de ware krachtbron, onze seksualiteit in het bekken. 

Het Jaartraject

Tijdens de jaartraining sjamanistisch wiel van de seksualiteit maken we gebruik van verschillende tools. Ik werk vanuit het sjamanisme en tantra. De training is een lichaamsgerichte training. We gaan het lichaam dus inzetten als instrument naar onze bekkens en gevoelswereld. Daar waar ook de seksualiteit zich bevindt. We gebruiken meditatie, trancereizen, ademwerk, dans, systemisch werk, aanraking, visualisatie, kundalini activaties, stembevrijding en nog veel meer tools en technieken om onze seksualiteit tot expressie te brengen.

 

Daarnaast is de leidraad van de training het jaarwiel. We starten in de Lente, daar waar alles weer tot leven komt. Daar waar we eerst onze seksuele gevoelens ervaren in ons lijf. Zonder dit nog te delen met anderen. In de zomer waarin we volledig in bloei zijn. Daar waar we expressie geven aan onze seksualiteit en ook eerste ervaringen hebben met anderen rondom seksualiteit. Dan bewegen we richting de herfst. In de herfst gaan we de vertraging in. We leren diepere lagen kennen in ons lijf en seksualiteit en leren hoe we vanuit een zachte kracht mogen genieten. Als we dan aankomen in de winter, waarin alles tot stilstand komt en sterft. In de winter is het contact met de andere wereld heel duidelijk voelbaar is. Daar waar de seksualiteit verder beweegt dan ons fysieke lijf en we kunnen vrijen met de energie van het universum. 

 

Ik neem jullie 4 dagen en 2 weekenden mee door de energie van het sjamanistische jaarwiel. Hieronder zullen de thema’s van de dagen uitgelegd worden.

 

Eerste bijeenkomst

We beginnen in de lente. De lente is verbonden met het Oosten. Het nieuwe begin. We gaan kijken welke seksuele beperkingen we onszelf opgelegd hebben. Gekregen door het systeem waarin we opgevoed zijn of door overtuigingen die we onszelf eigen gemaakt hebben. We gaan door middel van sjamanistische rituelen zakken in ons lijf en in contact met onze harten en bekkens.

 

Tweede bijeenkomst

In de tweede dag van de training gaan we bewegen richting de zomer. We zitten in de overgangsfase van kind naar volwassene. In deze fase op het jaarwiel experimenteren we met onze seksualiteit. In de tweede dag gaan we ook vanuit speelsheid verbinden met onszelf en vanuit daar met onze geliefde. Het weer leren en mogen voelen van opwinding en sensualiteit. Vanuit zachtheid, mildheid en liefdevol. We maken contact met het onbezorgde gedeelte in ons en gaan hier expressie aan geven door middel van ademwerk en stembevrijding. We leren ook een stukje fysiologische kennis en verschillende soorten manieren om te kunnen genieten van ons lijf en seksualiteit. 

 

Derde bijeenkomst

Bij de derde dag gaan we verder in op het in contact zijn met je partner. We gaan leren hoe je op verschillende manieren je partner kan aanraken en ook leren jullie hoe je uitdrukking mag geven aan dat wat je verlangt. Jullie leren de techniek van de kashmirische massage en gaan dit bij jullie partner tot uitvoering brengen 

 

Vierde bijeenkomst (weekend)

In de vierde bijeenkomst en het eerste weekend, bewegen we richting de herfst. We gaan langzaam de verstilling in. We gaan in deze bijeenkomst, dat wat we het vorige weekend naar boven hebben laten komen, tot uiting brengen. We gaan onze seksuele en sensuele verlangens belichamen door middel van lichaamswerk en rituelen. We gebruiken theater en onze speelsheid om dit tot uiting te brengen.  

 

Vijfde bijeenkomst(weekend)

We bewegen van de herfst langzaam door naar de winter. We zitten in de overgangsfase van vertraging naar verstilling. In deze bijeenkomst gaan we werken met de tantrische techniek de-armouring. Jullie gaan deze techniek bij jullie partner doen. Vanuit een veilige en vertrouwde setting. Je leert hoe je seksuele blokkades kunt losmaken en er zo ruimte komt voor het vrij laten stromen van de seksuele energie.

 

Zesde bijeenkomst

In de zesde en laatste bijeenkomst zitten we middenin de winter. We gaan werken met het hogere bewustzijn en het onzichtbare veld. We gaan door middel van ademwerk en tantrische technieken ons openen voor de energie van het universum. We laten door ons heen bewegen dat wat zichtbaar worden mag. We gaan leren hoe de liefde te bedrijven met onze hogere zelf, samen met onze partner. 

Jaartraining Sjamanistisch wiel van de seksualiteit voor stellen

€ 2500,- incl. btw

Praktisch:

Introductiegesprek via Zoom.

Online community door middel van Whatsapp of Telegram.

Thuiswerkopdrachten.

Welkomscadeau.

4 live dagen:

21 mei, 18 juni, 17 september , 18 februari 2022

2 live weekenden:

29, 30 oktober

3, 4 december

Inclusief eten en overnachting.

Certificaat van deelname.

De locatie is in Friesland op een prachtige boerderij met genoeg ruimte en privacy. Exacte locatie volgt bij aanmelding.

Aanbetaling van €500,- om je plek te reserveren. Er is mogelijkheid om het in 10 maandelijkse termijnen van €200,- te betalen om het toegankelijk voor iedereen te houden.