— Holistic Sexcademy

Consent en Grenzen in relaties

De enige zo uitgebreide training in Consent in Nederland!

Dit is de cursus voor jou, als je sterker en krachtiger wilt worden met grenzen en wilt stoppen met people pleasen! Deze training kan jouw leven een hele nieuwe dimensie geven. De training zit boordevol, kennis en tools om jou een badass te laten zijn in consent en te rocken binnen al je relaties. Dit zijn de tools die jij wenste te hebben van jongs af aan!

Leer essentiële basiskennis over het bouwen aan sterke relaties.

In deze training gaan we het begrip consent helemaal uitdiepen leer je fundamentele tools om krachtig te zijn in je communicatie binnen relaties.

We denken vaak dat als we het over consent hebben dat het gaat over intieme en seksuele relaties. Alleen consent omvat veel meer dan alleen seks en seksuele relaties. Consent is de basis van IEDERE relatie. Van het contact dat je het met je ouders tot aan je online connecties op sociale media.

Dus heb jij moeite met het uiten van je grenzen en je wensen, ook in andere sociale situaties en relaties dan die met je partner? Dan is deze cursus iets voor jou! We gaan in 8 lessen verdeeld over 8 week werken aan onze kennis van consent en hoe dit toe te passen in het dagelijkse leven in de contacten die je hebt. 

Thema´s

In 8 thema´s verdeeld over 8 week gaan we via zoom dieper in op diverse onderdelen van consent. De cursus bevat de volgende thema´s 

Wat is consent

In deze les beginnen we met de basis. Wat is nu eigenlijk consent en hoe ziet dit er uit in het dagelijks leven? Wat voor misvattingen zijn er allemaal rondom consent en hoe kunnen we zelf een beter begrip krijgen van wat consent nu is.

Werken met vlaggen

Wanneer is iets grensoverschrijdend en wanneer niet? Leer de signalen herkennen door middel van het werken met vlaggen of iets wel of niet oké is en hoe dit bespreekbaar te maken.

Ja, nee en alles ertussen

In deze les gaan we het hebben over wanneer is iets een ja en wanneer is iets een nee en wat je kan doen met die vage ruimte tussen ja en nee in. Hoe kun je zelf onderzoeken en weten of je iets wil en wat kun je doen als je het niet zeker weet.

Machtsrollen

In deze les gaan we het hebben over diverse machtsrollen hebben en bewustwording brengen in de verschillende posities waarin wij ons bevinden in het leven. Welke verantwoordelijkheid wij hebben als we in een up power dynamiek zitten en de kwetsbaarheid van een down power dynamiek. Je leert ook hoe je verantwoordelijkheid hierin kan dragen en hoe belangrijk het is om deze diverse posities zichtbaar te maken en bespreekbaar te maken. 

Wheel of Consent

In deze les gaan we het hebben over Wheel of Consent. Wat is het wheel of consent en hoe kun je naast alleen de gesprekken over consent ook een belichaamde ervaring beleven in consent. Dat het niet alleen maar iets is wat je doet vanuit je hoofd, maar ook in contact brengt met de wereld om je heen. In deze les gaan we de principes van het Wheel of Consent helderder maken en oefeningen doen om hoe je consent fysiek kan ervaren.

Non verbale communicatie

Tijdens deze les hebben we het over onze lichaamstaal en de non verbale communicatie. Onze communicatie bestaat uit diverse factoren waarbij onze lichaamstaal een van de onderdelen is. Je leert herkennen van diverse non verbale cues bij een ander, maar we gaan het ook hebben over je eigen lichaamshouding en hoe je dit kan herkennen bij jezelf. Daarnaast duiken we kort ook even in op het onderwerp non verbale communicatie en mensen die het moeilijk vinden om lichaamstaal te lezen. We leren hoe we non verbale communicatie duidelijker kunnen laten zijn.

Excuses

Tijdens deze les hebben we het over onze lichaamstaal en de non verbale communicatie. Onze communicatie bestaat uit diverse factoren waarbij onze lichaamstaal een van de onderdelen is. Je leert herkennen van diverse non verbale cues bij een ander, maar we gaan het ook hebben over je eigen lichaamshouding en hoe je dit kan herkennen bij jezelf. Daarnaast duiken we kort ook even in op het onderwerp non verbale communicatie en mensen die het moeilijk vinden om lichaamstaal te lezen. We leren hoe we non verbale communicatie duidelijker kunnen laten zijn.

Consent en Zenuwstelsel

De laatste les gaat over consent en je zenuwstelsel, want in de perfecte wereld leven we niet. Hoe kunnen we onszelf ondersteunen en reguleren als mensen wel over onze grenzen heen gaan? Helaas heeft niet iedereen deze cursus gedaan en het mooie is dat het woord verspreid wordt, maar wat als we dus wel in situaties terecht komen die als grensoverschrijdend aanvoelen. In deze les krijg je tips en tools om goed voor jezelf te zorgen als er een breuk ontstaan is.

Voor wie is deze educatieve training?

› Voor people pleasers

› Voor mensen die hun relaties tot een dieper niveau willen brengen

› Voor mensen die meer willen leren over het begrip consent

› Voor mensen die moeite hebben met ja of nee zeggen

› Voor mensen die in conflict snel in een vechten,vluchten of bevriezen modus komen

› Voor mensen die het lastig vinden hun individuele grenzen te voelen

› Voor mensen die willen werken aan respectvolle relaties

› Voor mensen die meer veiligheid willen creëren in hun sociale relaties

› Voor mensen die in een professionele setting werken met andere mensen (denk aan therapeuten,coaches, teamleiders en trainers)

 

Kortom voor iedereen is deze training geschikt op zowel individueel als professioneel gebied, die meer willen weten en werken met consent.

Resultaten

Na het volgend van de training ervaar je de volgende resulaten:

Beter begrip van consent

Je krijgt een beter algeheel begrip van wat consent is. Zowel vanuit kennis als belichaamde vaardigheden.

Minder people pleasen, meer authenticiteit

Je gaat beter aangeven wat jouw individuele grenzen en verlangens zijn en leert beter die van anderen te lezen en accepteren.

Sterke communicatie

Je communicatie wordt beter doordat je beter kan aangeven wat jij wilt en daarnaast ook anderen leert wat jij fijn vind in het contact met de ander. Dit zet ook aan tot reflectie bij je relaties.

Zelf kunnen reguleren

Je leert jezelf te reguleren in situaties die er voor zorgen dat je uit balans raakt. Hierdoor blijf je niet lang hangen in iets maar beweeg je er sneller doorheen zonder emoties weg te stoppen

Lichaamstaal expert

Je leert beter je eigen signalen oppikken maar ook die van een ander leer je beter lezen.

Bewustzijn van je rollen in de wereld

Je bent je beter bewust van de rollen in je leven en wanneer je in een up power rol zit en wanneer in een down power rol.

Methodieken

Ik werk in deze educatieve training vanuit de volgende methoden en technieken:

Sensoa Vlaggensysteem

Wheel of Consent

Somatic Experiencing

Right Use of Power

Polyvagaal theorie

Aanmelden

8 lessen van 60-90 minuten per les verdeeld over 8 week via zoom. De lessen zijn interactief, wat betekent dat er vragen worden gesteld en opdrachten worden gedaan. Naast kennis en info is er dus ruimte voor vragen en reflecties en het doen van oefeningen. Mocht je een les niet kunnen, dan kun je alsnog deze training volgen. Alle lessen worden opgenomen en kun je terugkijken in het online platform van Holistic Sexcademy. Naast de lessen krijg je een werkboek waarin alle opdrachten staan, waarvan ook geacht wordt dat je deze in de praktijk brengt. Daarnaast werk ik altijd veel vanuit praktijkvoorbeelden om zo een beter inzicht te krijgen in wat dit werk brengt als je oefent.

Tijden en data:

1 maart 11:00 uur – Wat is Consent?

8 maart 11:00 uur – Werken met vlaggen

15 maart 11:00 uur – Ja, nee en alles ertussen

22 maart 11:00 uur – Machtsrollen

29 maart 11:00 uur – Wheel of Consent

5 april 11:00 uur – Non verbale communicatie

12 april 11:00 uur- Excuses

19 april 11:00 uur – Consent en zenuwstelsel

Na succesvol afronden krijg je een certificaat van deze training.

Wat krijg je

Als je je aanmeldt voor de training krijg je het volgende:

Training

Consent en Grenzen in relaties
260 230
Earlybird
8 lessen
oefeningen
werkboek met oefeningen
Expertise van Inge
voor altijd toegang tot content
Community met likeminded mensen
Certificaat na succesvol afronden

Over de Trainer

Mijn naam is Inge en ik ben Somatisch seksuoloog en relatietherapeut. Ik heb een jarenlange achtergrond in de hulp en dienstverlening gehad van GGZ tot de overheid. Nu heb ik mijn eigen praktijk en begeleid ik vrouwen en koppels naar een meer belichaamd en verbonden leven.

In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen hoe belangrijk consent is. We denken vaak dat consent alleen bestaat in de seksuele context. Als we kijken naar bijvoorbeeld het kopje thee verhaal, heel mooi. Echter, de meeste grensoverschrijding vindt plaats in niet seksuele en intieme contacten. Hier ligt de basis voor het in relatie zijn met mensen en dit is ook de fundatie voor vervullende seksuele en intieme contacten. Als wij het al lastig vinden om ruimte in te nemen in vriendschappen of op ons werk, hoe kunnen wij dan ook in partnerschap aangeven wat belangrijk is voor ons? Daarom is dit onderdeel van mijn missie en heb ik deze training ontwikkelt. 

Als therapeut en trainer heb ik over de afgelopen jaren veel mensen mogen verwelkomen in mijn praktijk Wil je meer lezen over mij? Klik dan op de button hieronder.

Veelgestelde vragen

Hieronder behandel ik de meest gestelde vragen, mocht je vraag er niet tussen staan? Neem dan contact met mij op via de contact button. Ik help je graag verder.

13+ jaar ervaring

Binnen diverse sectoren in de hulpverlening 

Duizenden sessies begeleid van individuen en koppels en diverse trainingen en workshops gegeven met een educatief karakter.

Ja, alles is online terug te kijken in de academy. Je hoeft er niet live bij te zijn. Iedereen kan zo zelf kiezen wat die fijn vind. Er live bij zijn of terug kijken, voor een ieder ligt die behoefte anders. Je mist niks als je het terugkijkt. Je blijft namelijk toegang houden tot dezelfde content als mensen die wel live het volgen. Mocht je een vraag hebben voor mij naar aanleiding van een van de lessen dan kun je die in het forum plaatsen of mailen naar mij dan behandel ik die in de lessen.

Ja je mag alles wat ik je leer doorgeven en gebruiken voor in je eigen praktijk. Weet dat je niet zomaar jezelf wheel of consent trainer mag noemen, aangezien hier een hele studie van 2 jaar aan verbonden is. Je mag wel benoemen dat je een training in consent en grenzen in relaties hebt gevolgd bij mij. Mocht je praten over wheel of consent, right use of power en het sensoa vlaggensysteem vind ik het wel belangrijk dat je de juiste benamingen noemt van wie het is en niet doet alsof het iets is wat jij zelf bedacht hebt. 

Mocht het zo zijn dat er veel onderliggende dynamieken en structuren bij jezelf omhoog komen, dan is er altijd ruimte om tijdens of na de training te starten met 1 op 1 sessies of eventueel een van de live groepstrainingen. Deze training is een educatieve training. Wat inhoudt dat het meer over leren gaat, dan over therapeutische processen aangaan. Mijn andere trainingen en sessies zijn echt gericht op therapeutische processen en interventies. Je bent daar altijd welkom om dingen verder uit te diepen voor jezelf.

Nee, deze training is echt bedoeld voor online. De reden hiervoor is, is omdat ik merkte dat in veel van de workshops die ik gaf, ik veel aan het uitleggen was in plaats van oefeningen doen. Hierdoor ben ik Holistic Sexcademy gestart om dieper in te gaan op de theorie aangevuld met toegankelijke oefeningen. Zo heb je en de kennis, maar ook de tools om dus te kunnen werken rondom consent, in plaats van dat het een vaag iets blijft wat je ooit eens gedaan hebt op een workshop of training.