Training

Authentiek Relateren Training

Lief Koppel:

Verlangen jullie ook naar:

♥ Elkaar op een diepgaande manier leren kennen?

♥ Een bewustere relatie creëren?

♥ Meer betekenis brengen in jullie relatie?

♥ Het ervaren van Empowerment om de relatie naar meer diepgaande intimiteit te leiden?

 

Dan is de ART training wat voor jullie!

Wat is de Authentiek Relateren Training?

Authentiek relateren training is een  praktijk gerichte workshop die speciaal voor koppels is die hun verbinding willen verdiepen en zichzelf en hun partner beter willen begrijpen en leren kennen op een ander niveau. Door de 3 thema’s gedurende de dag te  doorlopen raken we diverse lagen aan in de relatie. Jullie gaan meer authentieke communicatie, empathie, liefde maar ook Eros creëren, niet alleen voor de relatie maar ook voor jezelf en de wereld om je heen (het heeft een ripple effect)! De training is zo opgezet dat er een opbouw is in de oefeningen en dat jullie met een goed vervuld gevoel naar huis toe gaan. Jullie krijgen  fantastische tools vanuit alle dimensies die spelen in de relatie en die jullie ook weer kunnen inzetten thuis, waardoor je echt je leven gaat veranderen. De drie key elementen zijn:

♥ Relateren

♥ Liefde en Verbinding

♥ Eros en Seksualiteit

Dit leren authentiek in te brengen in het leven zorgt voor echt een hele transformatie in jezelf en je partner.

 

De training is toegankelijk voor iedereen die zich open wil stellen op het gebied van hun relatie en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt alle tools zo aanpassen dat het kloppend voelt voor jullie binnen de context van jullie relatie en het ook direct toepasbaar is binnen de relatie. Jullie hebben er meteen iets aan!

 

In de afgelopen jaren hebben wij in onze workshops en trainingen mensen vanuit diverse hoeken van het land en de samenleving mogen ontmoeten. Van spirituele ontdekkers tot mensen die 40 jaar in hetzelfde huwelijk gezeten hebben en op zoek zijn naar hernieuwde verbinding. Alles en iedereen is welkom!

 

Wij geloven er namelijk in dat iedereen het vermogen bezit om de delen in onszelf te verbinden met die van onze partner maar ook in verbinding met de wereld om ons heen. Bruggen bouwers zoals wij het noemen zijn nodig om te helen wat geheeld moet worden voor mooiere relaties en die zorgen er weer voor dat anderen geraakt worden en zo creëren we collectief een mooiere verbindende wereld.

Waarom mee doen?

Koppels kunnen het soms lastig vinden, want er is toch niets mis met onze relatie, waarom mee doen? Er hoeft ook helemaal niets ‘mis’ te zijn met je relatie. Verdieping krijgen in je relatie is altijd fijn en maakt jullie weerbaarder voor de tijden dat het wel hobbelig en lastiger is. Hier zal ik jullie enkele redenen geven waarom je mee kunt doen.

Verdieping in communicatie

Leer communicatie tools om je eigen authentieke stem en verbale expressie te geven op een verbindende manier van dat wat er in je leeft.

Verdieping in emotionele verbinding

Tijdens deze training gaan we jullie aanmoedigen om te delen van de emotie die jullie ervaren en voelen. Leren je kwetsbaarheid in te brengen en de ander hierin ook te ontmoeten om zo een diepere emotionele connectie op te bouwen.

Begrip en tools voor conflicten en ruzies

Elk koppel ervaart wel eens een conflict in de ART gaan we het hebben over hoe op een constructieve manier conflicten te benaderen en met empathie te kijken naar elkaars point of views.

Verdiepende intimiteit

Leer fantastische tools om jullie intimiteit tot een next level te tillen en de toolkit van liefde uit te breiden.

Routines doorbreken

Leer routines te doorbreken en ervaar nieuwe ervaringen waardoor je elkaar op een ander level opnieuw gaat ontmoeten.

Nieuwe manieren van Eros ervaren

Jullie leren in een veilige setting nieuwe manieren van seksualiteit ontdekken in jullie relatie. Hierdoor kan er veel gebeuren en verdiepen in jullie liefdesspel

Voor wie zijn de ART trainingen?

♥ Koppels die streven naar een sterke en gezonde relatie

♥ Koppels die openstaan voor zelfreflectie en groei binnen hun relatie

♥ Koppels die meer diepgang in hun seksualiteit willen ontdekken

♥ Koppels die actief willen investeren in het versterken van hun partnerschap

♥ Koppels die willen leren omgaan met de uitdagingen in het ouderschap

♥ Koppels die op zoek zijn naar op een laagdrempelige manier te werken aan hun relatie

♥ Koppels die de communicatie in hun relatie willen verbeteren

♥ Koppels die openstaan voor het verkennen van diverse aspecten van hun relatie en seksualiteit

Wat levert het ons op?

Na het volgen van de training ervaren jullie het volgende:

Verdiepende Verbinding

Na het volgen van deze training kunnen jullie als koppel een diepere emotionele en intieme verbinding ervaren met elkaar.

Communicatie tools

De training richt zich op het ontwikkel van effectieve communicatie vaardigheden, wat jullie helpt om meer openhartiger te zijn.

Beter begrip van elkaars behoeften

Jullie zullen een vergroot inzicht hebben in elkaar verlangens en behoeften waardoor er meer wederzijds begrip zal ontstaan.

Tools voor conflictoplossing

Na de training beschikken jullie over praktische tools om op een constructieve manier conflicten op te lossen. 

Versterkte intimiteit

De training biedt diverse manieren om jullie seksuele intimiteit te verdiepen en nieuwe dimensies van plezier en verbinding te verkennen.

Eros naar de next level

Naast de versterkte intimiteit zullen jullie seksualiteit naar een nieuw level tillen en deze energie gaan inbrengen in het liefdesspel.

Methodieken

Daarnaast werk ik in deze training vanuit een integrale visie. Dit betekent dat ik diverse Methodes en tools heb geimplementeerd. Ik werk vanuit de volgende methodieken:

IBCT relatietherapie

Een wetenschappelijk bewezen relatie therapie methodiek.

Somatic Experiencing

Een lichaamsgerichte methodiek gericht op o.a. stress reductie.

Imago Dialoog

Een tool vanuit de Imago relatie therapie die kijkt naar Het onbewuste beeld dat wij meebrengen van onze ouders in de relatie.

Tantra en Taoisme

Een Oosterse levensfilosofie waar het meer genieten centraal staat. In deze training gebruiken we enkele tools vanuit de Tantra.

Lichaamsgerichte seksuologie

Somatic Sexology is een methodiek die je leert om seksualiteit meer te beleven in het lichaam.

Wheel of Consent

Wheel of Consent is een methodiek waarin je vanuit het lichaam leert vragen naar wat je verlangens zijn en je grenzen leert voelen.

Wat gaan we doen?

In de Authentiek relateren training gaan we op onderzoek in de relatie, liefde en jullie seksualiteit. Wat is jullie authentieke verbinding en wat geeft jullie relatie betekenis? Wat maakt jullie liefde zo authentiek? Hoe breng ik mijn verlangens in verbinding met die van mijn partner? Dit zijn enkele vragen die we gaan onderzoeken door middel van ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen.  We gaan in een dag meteen diepduiken in diverse relationele stukken. Dit doen we door middel van het de volgende dingen:

  • Communicatie op zielsniveau met je partner
  • Via lichaamswerk aankomen in je lijf en zo de verbinding aangaan met je partner
  • Leren om te stappen in vertrouwen en overgave
  • Patronen van jullie liefde in beeld brengen, de mooie maar ook de schaduwkanten
  • Zenuwstelsel tools om jezelf en samen te reguleren als er triggers ontstaan door factoren binnen en buiten de relatie
  • Het dierlijke in jullie relatie terug te brengen door middel van speelsheid en in connectie spelen (en hier lol in beleven)
  • Tools waarin jullie intimiteit gaan vergroten door middel van aanraking en fysieke connectie aangaan.
  • Leren spelen met de seksuele energie tussen jullie twee.
  • Doorbreken van patronen en imprints die jullie nu ervan weerhouden om in volledige seksuele zelf expressie te stappen.
  • En nog zoveel meer

Praktisch

De dagen zijn van 10:00-18:00 inclusief pauzes en vegan lunch met vega
en glutenvrije opties, thee en snacks. Voor de mensen die van ver komen, er zijn genoeg plekken waar je fijn een AirBnB kunt huren om te overnachten. Locatie is in Drenthe exacte locatie volgt bij aanmelding.  Je kunt naast deze training ook losse sessies boeken ter voorbereiding of ter integratie. Elk stel krijgt een werkboek van de oefeningen. 

Data training:

26 mei 2024

Tijden:

zaterdag 10:00 – 18:00

Locatie:

Drenthe

Na aanmelding krijg je het exacte adres.

Kosten

€395,-  incl BTW per koppel 

*maximaal plek voor 6 koppels per keer vol = vol

Over de Trainer

Mijn naam is Inge en ik ben Somatisch seksuoloog en relatietherapeut. Ik heb een jarenlange achtergrond in de hulp en dienstverlening gehad van GGZ tot de overheid. Nu heb ik mijn eigen praktijk en begeleid ik vrouwen en koppels naar een meer belichaamd en verbonden leven.

 

Zelf heb ik ook een hele reis af moeten leggen en in die persoonlijke reis was altijd een van de grote vragen, bestaat de eeuwige liefde? Nu ben ik al 6,5 jaar gelukkig met mijn partner en ook wij werken aan onze relatie om deze krachtig en liefdevol te houden. Samen zijn wij ouders van onze zoon Beer die de diagnose ASS heeft, waardoor we extra uitdagingen ervaren in het ouderschap en partnerschap.

 

Als therapeut en trainer heb ik over de afgelopen jaren honderden koppels in mijn praktijk, workshops en trainingen mogen ondersteunen. Wil je meer lezen over mij? Klik dan op de button hieronder.

Veelgestelde vragen

Hieronder behandel ik de meest gestelde vragen, mocht jullie vraag er niet tussen staan? Neem dan contact met mij op via de contact button. Ik help jullie graag om jullie vraag te beantwoorden.

13+ jaar ervaring

In diverse sectoren binnen de hulpverlening

Duizenden sessies begeleid van individuen en koppels en honderden koppels ondersteund in trainingen en workshops.

Ik zeg altijd als dit jullie een gevoel geeft van ja, dit willen wij, dan zit je meestal wel goed. Mochten jullie twijfelen stuur mij dan een mail!

In de afgelopen jaren heb ik in mijn trainingen ontzettend veel koppels gezien en begeleid. Ik kan je vertellen, dat de koppels enorm divers zijn, van jong tot gemiddelde leeftijd. De meeste koppels zijn tussen de 25-55. Sommige koppels hebben een gezin, andere niet en ze komen vanuit elke hoek van Nederland (zelfs de uithoeken en sommige zelfs uit België!). Waar ik woon is het makkelijk en ook goedkoper dan de randstad om te blijven overnachten in de buurt. Veel stellen doen dit ook en maken er echt partner tijd van.

Juist als er niet diepgewortelde problemen en structuren ten grondslag aan jullie relatie liggen, zou mijn advies zijn volg deze training. Preventief werken aan je relatie zorgt voor meer weerbaarheid in tijden dat het wel wat lastiger loopt. Ieder koppel beweegt door lastigere periodes in hun relatie, dit is heel natuurlijk. Het is daarom extra fijn als je tools en trucs hebt om samen erdoorheen te kunnen bewegen. Vaak zie ik dat koppels in mijn praktijk komen als ze er helemaal doorheen zitten. Daarom heb ik deze training ontwikkeld om dus als Koppel te thriven in elke fase van jullie relatie. Mochten jullie wel dieper liggende issues hebben? Dan is mijn advies om eerst individuele koppel sessies te volgen, vanuit daar kun je instromen in deze training.

De kracht van groepen is enorm, heb ik gemerkt in de afgelopen 13 jaar als therapeut en hulpverlener. We leven in een individualistische maatschappij en dit zorgt helaas voor veel eenzaamheid en het gevoel van, maar wij worstelen hier alleen mee. In alle koppel groepstrainingen die ik de afgelopen jaren gegeven heb, voelen zowel van jong tot oud veel herkenning en erkenning in elkaars processen. Ik leer jullie dus niet alleen wat, maar als groep leren jullie ook weer van elkaar.

Mochten er veel onderliggende dynamieken losgekomen zijn vanuit de onderstroom, dan is het ook altijd mogelijk om tijdens of na de training 1 op 1 sessies te komen volgen. De training is een groepstraining, wat betekent dat er voor individuele en specifieke vragen geen ruimte is. (ook niet tussen de dagen door) Deze kan ik wel met jullie uitdiepen in individuele koppelsessies. 

Het is mogelijk om eventueel in 2 termijnen van €200,- te betalen. Dit kun je aangeven via de mail.