Training

Authentiek Relateren Training

Lief Koppel:

Verlangen jullie ook naar:

♥ Elkaar op een diepgaande manier leren kennen?

♥ Een bewustere relatie creëren?

♥ Meer betekenis brengen in jullie relatie?

♥ Het ervaren van Empowerment om de relatie naar meer diepgaande intimiteit te leiden?

Dan zijn de ART trainingen wat voor jullie!

Wat zijn Authentiek Relateren Trainingen?

Authentiek relateren trainingen zijn praktijk gerichte workshops die 2 dagen duren speciaal voor koppels die hun verbinding willen verdiepen en zichzelf en hun partner beter willen begrijpen en leren kennen. Door de 3 levels doorlopen we diverse thema’s binnen de relatie. Die meer authentieke communicatie, empathie, liefde maar ook Eros zullen creëren, niet alleen voor de relatie maar ook voor jezelf en de wereld om je heen (het heeft een ripple effect)! De 3 levels zijn niet bedoeld als dat je dan beter bent, maar elk level brengt en raakt een laag dieper aan in jullie relatie en intimiteit samen. Dit zorgt ervoor dat jullie fantastische tools krijgen vanuit alle dimensies die spelen in de relatie en die jullie ook weer kunnen inzetten thuis, waardoor je echt je leven gaat veranderen. De drie key elementen zijn:

♥ Relateren

♥ Liefde en Verbinding

♥ Eros en Seksualiteit

 

Dit leren authentiek in te brengen in het leven zorgt voor echt een hele transformatie in jezelf en je partner.

 

De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die zich open wilt stellen op het gebied van hun relatie en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt alle tools zo aanpassen dat het kloppen voelt voor jullie binnen de context van jullie relatie en het ook direct toepasbaar is binnen de relatie. Jullie hebben er meteen iets aan!

 

In de afgelopen jaren hebben wij in onze workshops en trainingen mensen vanuit diverse hoeken van het land en de samenleving mogen ontmoeten. Van spirituele ontdekkers tot mensen die 40 jaar in hetzelfde huwelijk gezeten hebben en op zoek zijn naar hernieuwde verbinding. Alles en iedereen is welkom!

 

Wij geloven er namelijk in dat iedereen het vermogen bezit om de delen in onszelf te verbinden met die van onze partner maar ook in verbinding met de wereld om ons heen. Bruggen bouwers zoals wij het noemen zijn nodig om te helen wat geheeld moet worden voor mooiere relaties en die zorgen er weer voor dat anderen geraakt worden en zo creëren we collectief een mooiere verbindende wereld.

Waarom mee doen?

Koppels kunnen het soms lastig vinden, want er is toch niets mis met onze relatie, waarom mee doen? Er hoeft ook helemaal niets ‘mis’ te zijn met je relatie. Verdieping krijgen in je relatie is altijd fijn en maakt jullie weerbaarder voor de tijden dat het wel hobbelig en lastiger is. Hier zal ik jullie enkele redenen geven waarom je mee kunt doen.

Verdieping in communicatie

Leer communicatie tools om je eigen authentieke stem en verbale expressie te geven op een verbindende manier van dat wat er in je leeft.

Verdieping in emotionele verbinding

Tijdens deze training gaan we jullie aanmoedigen om te delen van de emotie die jullie ervaren en voelen. Leren je kwetsbaarheid in te brengen en de ander hierin ook te ontmoeten om zo een diepere emotionele connectie op te bouwen.

Begrip en tools voor conflicten en ruzies

Elk koppel ervaart wel eens een conflict in de ART gaan we het hebben over hoe op een constructieve manier conflicten te benaderen en met empathie te kijken naar elkaars point of views.

Verdiepende intimiteit

Leer fantastische tools om jullie intimiteit tot een next level te tillen en de toolkit van liefde uit te breiden.

Routines doorbreken

Leer routines te doorbreken en ervaar nieuwe ervaringen waardoor je elkaar op een ander level opnieuw gaat ontmoeten.

Nieuwe manieren van Eros ervaren

Jullie leren in een veilige setting nieuwe manieren van seksualiteit ontdekken in jullie relatie. Hierdoor kan er veel gebeuren en verdiepen in jullie liefdesspel

Voor wie zijn de ART trainingen?

♥ Koppels die streven naar een sterke en gezonde relatie

♥ Koppels die openstaan voor zelfreflectie en groei binnen hun relatie

♥ Koppels die meer diepgang in hun seksualiteit willen ontdekken

♥ Koppels die actief willen investeren in het versterken van hun partnerschap

♥ Koppels die willen leren omgaan met de uitdagingen in het ouderschap

♥ Koppels die op zoek zijn naar op een laagdrempelige manier te werken aan hun relatie

♥ Koppels die de communicatie in hun relatie willen verbeteren

♥ Koppels die openstaan voor het verkennen van diverse aspecten van hun relatie en seksualiteit

Wat levert het ons op?

Na het volgen van de training(en) ervaren jullie het volgende:

Verdiepende Verbinding

Na het volgen van deze training kunnen jullie als koppel een diepere emotionele en intieme verbinding ervaren met elkaar.

Communicatie tools

De training richt zich op het ontwikkel van effectieve communicatie vaardigheden, wat jullie helpt om meer openhartiger te zijn.

Beter begrip van elkaars behoeften

Jullie zullen een vergroot inzicht hebben in elkaar verlangens en behoeften waardoor er meer wederzijds begrip zal ontstaan.

Tools voor conflictoplossing

Na de training beschikken jullie over praktische tools om op een constructieve manier conflicten op te lossen. 

Versterkte intimiteit

De training biedt diverse manieren om jullie seksuele intimiteit te verdiepen en nieuwe dimensies van plezier en verbinding te verkennen.

Eros naar de next level

Naast de versterkte intimiteit zullen jullie seksualiteit naar een nieuw level tillen en deze energie gaan inbrengen in het liefdesspel.

Methodieken

Daarnaast werk ik in deze trainingen vanuit een integrale visie. Dit betekent dat ik diverse Methodes en tools heb geimplementeerd. Ik werk vanuit de volgende methodieken:

IBCT relatietherapie

Een wetenschappelijk bewezen relatie therapie methodiek.

Somatic Experiencing

Een lichaamsgerichte methodiek gericht op o.a. stress reductie.

Imago Dialoog

Een tool vanuit de Imago relatie therapie die kijkt naar Het onbewuste beeld dat wij meebrengen van onze ouders in de relatie.

Tantra en Taoisme

Een Oosterse levensfilosofie waar het meer genieten centraal staat. In deze training gebruiken we enkele tools vanuit de Tantra.

Lichaamsgerichte seksuologie

Somatic Sexology is een methodiek die je leert om seksualiteit meer te beleven in het lichaam.

Wheel of Consent

Wheel of Consent is een methodiek waarin je vanuit het lichaam leert vragen naar wat je verlangens zijn en je grenzen leert voelen.

The ART of relating (level 1)

In ART of relating staat de relatie centraal. Wat is jullie authentieke verbinding en wat geeft jullie relatie betekenis? We gaan het hebben over wat jullie inbrengen als individu maar ook als koppel in de relatie. We gaan in level 1 in twee dagen meteen diepduiken in diverse relationele stukken. Dit doen we door middel van het de volgende dingen:

 • Communicatie op zielsniveau met je partner
 • Via lichaamswerk aankomen in je lijf en zo de verbinding aangaan met je partner
 • Leren om te stappen in vertrouwen en overgave
 • Het opnieuw aanwakkeren van de kinderlijke nieuwsgierigheid in jezelf en dit in te brengen naar de ander
 • Bewegen in diverse contexten van de relatie
 • Inspiratie opdoen van hoe andere koppels bewegen in de ruimte
 • Het leren om conflict te zien als een krachtig iets wat jullie relatie tot een dieper niveau brengt
 • Authentiek jouw eigen stem in te leren brengen. Niet alleen vanuit je hoofd maar vanuit hart en buik!
 • En nog zoveel meer!

The ART of loving (level 2)

In art of loving staat de liefde centraal. Wat maakt jullie liefde naar elkaar zo authentiek? Maar ook hoe beweeg ik nu authentiek in de liefde? Liefde is meer dan alleen verliefdheid het gaat over zoveel meer dan dat. Liefde is de kunst leren van het liefhebben. Waarin je en authentiek jezelf inbrengt maar ook in verbinding blijft met de ander. Dit kan soms nog lastig zijn in relaties dus verliezen we onszelf in de liefde en de ander. In level 2 breiden we de tools verder uit van level 1 en gaan we een diepduik maken in de liefde in de relatie. Dit doen we door middel van het volgende:

 • Patronen van jullie liefde in beeld brengen, de mooie maar ook de schaduwkanten
 • Zenuwstelsel tools om jezelf en samen te reguleren als er triggers ontstaan door factoren binnen en buiten de relatie
 • Het dierlijke in jullie relatie terug te brengen door middel van speelsheid en in connectie spelen (en hier lol in beleven)
 • Ruimte geven aan de diverse delen die leven in jezelf en je partner.
 • Bewustzijn brengen in jullie relatie en het ontwerpen van jullie unieke relationele context.
 • Eigenaarschap nemen over je eigen stukken.
 • Tools om te voelen wat er gebeurt in een staat van activatie en die kwetsbaarheid in te brengen om zo conflicten te verminderen en verbinding te blijven houden
 • Somatische tools om je eigen systeem te leren ‘tracken’
 • Tools waarin jullie intimiteit gaan vergroten door middel van aanraking en fysieke connectie aangaan.
 • En nog veel meer!!!

The ART of sexuality (level 3)

In de art of sexuality staat jullie seksuele relatie centraal. Ik weet dat dit heel spannend is om in te brengen en daarom is dit level 3. Jullie hebben een grote hoeveelheid aan tools en draagkracht om door het thema seksualiteit heen te bewegen en om zo nog meer verdieping te krijgen in de relatie. In dit weekend gaan we kijken naar wat maakt jouw seksualiteit authentiek en hoe breng je je eigen verlangens in verbinding met je partner? Wat betekent seks ook voor jullie als individu en in partnerschap. En de grote vraag voor veel koppels, hoe krijgen we meer diepgang in onze seksualiteit? Vaak drijft Eros weg en blijft liefde over. Wat ook heel belangrijk is, maar veel koppels verlangen toch ook wel echt passie en seksualiteit. In level 3 gaan we nog weer een laag dieper dan het vorige level en dit doen we door middel van het volgende:

 • kijken naar persoonlijke en relationele verlangens
 • Wat zijn de thema’s in mij die mijn opwinding aanwakkeren en het inbrengen van die thema’s in de relatie
 • Tools om seksuele energie aan te wakkeren 🔥
 • Lichaamsgerichte oefeningen die intimiteit in seksualiteit vergroten
 • Het inbrengen van jouw authentieke kijk op seks
 • Leren spelen met de seksuele energie tussen jullie twee
 • Pleasure oefeningen en rituelen voor meer Eros in de relatie
 • Stappen in de rollen van zien en gezien worden door je partner in je kwetsbare gelaagdheid in seksualiteit
 • Doorbreken van patronen en imprints die jullie nu ervan weerhouden om in volledige seksuele zelf expressie te stappen
 • En nog veel meer!

Na dit level hebben jullie een prachtige en krachtige fundatie op alle gebieden in de relatie!

Praktisch

Elk level bestaat uit 2 dagen exclusief overnachting.
De dagen zijn van 10:00-17:00 inclusief pauzes en vegan lunch met vega
en glutenvrije opties, thee en snacks. In de buurt zijn genoeg plekken
om te kunnen overnachten en mensen die een eigen tent of camper hebben
kunnen tegen een kleine vergoeding blijven overnachten op het terrein.
Locatie is Friesland/Drenthe exacte locatie volgt bij aanmelding.  Je kunt 1 level volgen of alle 3!

Data training level 1:

23 en 24 maart

 

Data level 2:

22 en 23 juni

 

Data level 3:

TBA

 

Tijden:

zaterdag 10:00 – 17:00

Zondag 10:00 – 17:00

 

Locatie:

Friesland/Drenthe

Na aanmelding krijg je het exacte adres.

 

Kosten

€495,-  incl BTW per koppel per level

*maximaal plek voor 6 koppels per keer vol = vol

Over de Trainer

Mijn naam is Inge en ik ben Somatisch seksuoloog en relatietherapeut. Ik heb een jarenlange achtergrond in de hulp en dienstverlening gehad van GGZ tot de overheid. Nu heb ik mijn eigen praktijk en begeleid ik vrouwen en koppels naar een meer belichaamd en verbonden leven.

 

Zelf heb ik ook een hele reis af moeten leggen en in die persoonlijke reis was altijd een van de grote vragen, bestaat de eeuwige liefde? Nu ben ik al 6,5 jaar gelukkig met mijn partner en ook wij werken aan onze relatie om deze krachtig en liefdevol te houden. Samen zijn wij ouders van onze zoon Beer die de diagnose ASS heeft, waardoor we extra uitdagingen ervaren in het ouderschap en partnerschap.

 

Als therapeut en trainer heb ik over de afgelopen jaren honderden koppels in mijn praktijk, workshops en trainingen mogen ondersteunen. Wil je meer lezen over mij? Klik dan op de button hieronder.

Veelgestelde vragen

Hieronder behandel ik de meest gestelde vragen, mocht jullie vraag er niet tussen staan? Neem dan contact met mij op via de contact button. Ik help jullie graag om jullie vraag te beantwoorden.

13+ jaar ervaring

In diverse sectoren binnen de hulpverlening

Duizenden sessies begeleid van individuen en koppels en honderden koppels ondersteund in trainingen en workshops.

Ik zeg altijd als dit jullie een gevoel geeft van ja, dit willen wij, dan zit je meestal wel goed. Mochten jullie twijfelen stuur mij dan een mail!

In de afgelopen jaren heb ik in mijn trainingen ontzettend veel koppels gezien en begeleid. Ik kan je vertellen, dat de koppels enorm divers zijn, van jong tot gemiddelde leeftijd. De meeste koppels zijn tussen de 25-55. Sommige koppels hebben een gezin, andere niet en ze komen vanuit elke hoek van Nederland (zelfs de uithoeken en sommige zelfs uit België!). Waar ik woon is het makkelijk en ook goedkoper dan de randstad om te blijven overnachten in de buurt. Veel stellen doen dit ook en maken er echt partner tijd van.

Juist als er niet diepgewortelde problemen en structuren ten grondslag aan jullie relatie liggen, zou mijn advies zijn volg deze training. Preventief werken aan je relatie zorgt voor meer weerbaarheid in tijden dat het wel wat lastiger loopt. Ieder koppel beweegt door lastigere periodes in hun relatie, dit is heel natuurlijk. Het is daarom extra fijn als je tools en trucs hebt om samen erdoorheen te kunnen bewegen. Vaak zie ik dat koppels in mijn praktijk komen als ze er helemaal doorheen zitten. Daarom heb ik deze training ontwikkeld om dus als Koppel te thriven in elke fase van jullie relatie. Mochten jullie wel dieper liggende issues hebben? Dan is mijn advies om eerst individuele koppel sessies te volgen, vanuit daar kun je instromen in deze training.

De kracht van groepen is enorm, heb ik gemerkt in de afgelopen 13 jaar als therapeut en hulpverlener. We leven in een individualistische maatschappij en dit zorgt helaas voor veel eenzaamheid en het gevoel van, maar wij worstelen hier alleen mee. In alle koppel groepstrainingen die ik de afgelopen jaren gegeven heb, voelen zowel van jong tot oud veel herkenning en erkenning in elkaars processen. Ik leer jullie dus niet alleen wat, maar als groep leren jullie ook weer van elkaar.

Mochten er veel onderliggende dynamieken losgekomen zijn vanuit de onderstroom, dan is het ook altijd mogelijk om tijdens of na de training 1 op 1 sessies te komen volgen. De training is een groepstraining, wat betekent dat er voor individuele en specifieke vragen geen ruimte is. (ook niet tussen de dagen door) Deze kan ik wel met jullie uitdiepen in individuele koppelsessies. 

Het is mogelijk om eventueel in 2 termijnen van €250,- te betalen. Dit kun je aangeven via de mail.